.
Over SVn

Duurzaamheidslening beschikbaar voor woningbezitters noordelijke provincies

12-6-2013
Groningen, Fryslân en Drenthe bevinden zich in de afrondingsfase voor het voeren van de Duurzaamheidslening in de provincies.

Met deze lening kunnen particuliere woningeigenaren duurzame energie opwekken, besparen op energiekosten en een bijdrage leveren aan het milieu. SVn ontvangt veel vragen over de Duurzaamheidslening van deze provincies die binnenkort beschikbaar komt. In tegenstelling tot eerdere berichten, vindt u in dit bericht de voorwaarden die gaan gelden voor de Duurzaamheidslening.

Stimulans bouw- en installatiesector
Naast het positieve effect op het energieverbruik en de staat van bebouwing heeft het investeren in deze maatregelen een positief effect op de werkgelegenheid en innovatieve toepassingen in de bouw- en installatiesector.

De regeling
De provincies stellen in totaal € 2,5 miljoen beschikbaar voor de Duurzaamheidsleningen. Een lening bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 15.000. De looptijd van de annuïtaire lening is maximaal 15 jaar; voor leningen onder de € 7.500 is de looptijd 10 jaar. Daarnaast krijgt de particuliere woningeigenaar een vaste rentekorting van 3% op het 10- of 15-jaars rentetarief van SVn (zoals gepubliceerd op het moment van het toekennen van de lening). De rente staat gedurende de gehele looptijd van 10 tot 15 jaar vast. De rente is veel lager dan het reguliere rentetarief van banken. De lening kent een directe aflossing. Aanvragen voor de lening kunnen tot en met 31 december 2013 worden ingediend.

Voorwaarden Duurzaamheidslening
De aanvrager moet eigenaar én bewoner zijn van een woning in Noord-Nederland;
- de woning moet gebouwd en opgeleverd zijn vóór 1995;
- de woning moet voorzien zijn van een Energielabel;
- de Energie-index van de woning moet aantoonbaar verbeteren met 0,75 tot tenminste Energielabel C; 
- er mogen geen offertes door u zijn geaccepteerd of opdrachten tot werkzaamheden zijn gegeven voor ontvangst van de aanvraag door SNN.
Meer informatie
Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is het ‘Aanvraagloket’. Het Samenwerkingsverband beoordeelt de aanvraag van de particulier en kent de Duurzaamheidslening toe. Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) is financiële partner voor de regeling. SVn voert de kredietbeoordeling uit, verstrekt en beheert de Duurzaamheidsleningen. Binnen twee weken verwacht SVn daadwerkelijk de eerste Duurzaamheidsleningen in behandeling te kunnen nemen. De verwachting is dat dan alle voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond.
Voor actuele informatie, de aanvraagprocedure en een uitgebreide omschrijving van de regeling en de voorwaarden kunt u vanaf vandaag terecht op www.snn.eu. SNN is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur op telefoonnummer (050) 5224 900.