Alle situaties

Corporatie Starterslening

  • Je eerste koopwoning toch haalbaar
  • De eerste 3 jaar geen maandlasten
  • Een betrouwbaar vangnet dankzij NHG

Wat is de Corporatie Starterslening?

De Corporatie Starterslening is dé aanvullende lening die woningcorporaties aanbieden aan starters op de woningmarkt die hun eerste huis willen kopen.

Het gaat dan om een woning van een woningcorporatie. Als starter kun je zo nét dat beetje extra lenen waardoor je dat droomhuis wél kunt kopen. De Corporatie Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis (tot maximaal de Loan to Value) en de (eerste) hypotheek bij de bank. De Corporatie Starterslening bestaat uit twee delen:

  1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost: de Starterslening.
  2. Een leningdeel dat oploopt: de Combinatielening. Voor beide delen heb je de eerste 3 jaar geen maandlasten.

Hoe betaal je de Corporatie Starterslening?

De aflossing van je Corporatie Starterslening ‘betaal’ je de eerste 3 jaar met de Combinatielening. De Combinatielening loopt daardoor de eerste 3 jaar altijd op. Na deze periode van 3 jaar betaal je (in principe) rente en aflossing. Op het moment dat je de volledige rente en/of aflossing betaalt, los je op zowel de Corporatie Starterslening als de Combinatielening af.

Is er een Corporatie Starterslening in mijn gemeente?

Niet alle corporaties hebben een Corporatie Starterslening. Om in aanmerking te komen voor een Corporatie Starterslening is het verstandig eerst na te gaan of jouw woningcorporatie een Corporatie Starterslening aanbiedt.

House