Nieuws

Nieuws / 21-11-2018

Fiscale uitzondering voor Starterslening eindigt

De fiscale uitzonderingspositie van de Starterslening houdt op. Wie nog gebruik wil maken van de huidige Starterslening moet ervoor zorgen dat de aanvraag voor 31 december 2016 passeert bij de notaris.

Op 1 januari 2013 zijn de fiscale regels voor de hypotheekrenteaftrek gewijzigd. Een hypotheek die vanaf 2013 wordt afgesloten moet tenminste annuïtair worden afgelost om voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking te komen. 

De Starterslening is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij en voldoet daarmee niet aan de vereiste minimale aflossing. In de Wet Maatregelen Woningmarkt 2014 is voor de Starterslening tot en met 31 december 2016 een uitzondering gemaakt, zodat het recht op hypotheekrenteaftrek de looptijd van de Starterslening blijft bestaan.

Wat betekent dit voor starters?

Om nog in aanmerking te komen voor deze uitzondering moet een Starterslening uiterlijk op 31 december 2016 passeren bij de notaris. Twijfelt u over de passeerdatum van uw nieuwe woning, bespreek dan met uw tussenpersoon wat dit voor u betekent.

Starterslening 2017

De Starterslening is voor veel gemeenten en samenwerkingspartners al meer dan 10 jaar een belangrijk beleids- en stimuleringsinstrument. SVn onderzoekt daarom de mogelijkheden die ervoor zorgen dat de Starterslening in aangepaste vorm ook ná 2016 voor alle partijen aantrekkelijk blijft. Op dit moment is echter nog niet duidelijk hoe het product er dan uit ziet. 

Aanvraag Starterslening

Als uw aanvraag nog wel vóór 31 december 2016 kan passeren, maar u hebt nog geen aanvraag ingediend, houd er dan rekening mee dat de hele aanvraagprocedure van een Starterslening ongeveer 3 maanden duurt. SVn kan op een zeker moment besluiten géén aanvragen meer in behandeling te nemen. 

Wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Heeft u vragen? Neem contact op met SVn. 

Starterslening SVn huisje