Nieuws

Nieuws / 05-05-2021

Lening voor collectieve energieopwekking in de maak

Energiecoöperaties kunnen binnenkort een lening aanvragen voor het leggen van zonnepanelen of het plaatsen van een windmolen. SVn werkt aan een faciliteit die de komende jaren tot wel 1000 lokale opwekprojecten kan financieren.

De lening is bedoeld voor projecten die gebruikmaken van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Deze exploitatiesubsidie stimuleert energiecoöperaties en VvE's om gezamenlijk in de eigen leefomgeving (afgebakend door een postcoderoos) hernieuwbare elektriciteit op te wekken. Hoe meer elektriciteit een coöperatie opwekt, hoe hoger het subsidiebedrag is.

ASN, Triodos en Rabobank financieren de lening

Energie Samen (ES) ziet dat collectieven moeilijk aan financiering komen. De belangenbehartiger van de coöperatieve beweging heeft daarom verschillende banken en andere financiers gevraagd om de lening te financieren. ASN, Triodos en Rabobank zijn op deze uitnodiging ingegaan.

Details deze zomer bekend

De lening waar SVn aan werkt kan worden gebruikt voor de financiering van de windmolen of de zonnepanelen. De aanvraag van de lening start bij Energie Samen, SVn beoordeelt de aanvraag. De details en voorwaarden van de lening worden deze zomer bekendgemaakt.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over deze aanstaande regeling? Neem contact op met Richard Luigjes, manager fondsontwikkeling bij SVn.