Leningen

Restschuldlening

  • U kunt tóch naar die nieuwe woning verhuizen
  • Snel inzicht in opties om uw restschuld te financieren
  • De 1e hypotheek financiert u bij een bank naar keuze

Wat is de Restschuldlening?

Uw woning staat ‘onder water’ als uw hypotheekschuld hoger is dan de waarde van uw woning. Zolang u geen verhuisplannen heeft is dat geen probleem. De restschuld ontstaat pas als u uw woning verkoopt.

Met de Restschuldlening financiert u de restschuld van uw huidige woning, zodat u zorgeloos naar een nieuwe woning verhuist. De Restschuldlening is altijd een aanvulling op uw eerste hypotheek. Dit is de hypotheek die u afsluit voor uw nieuwe woning. De Restschuldlening wordt de tweede hypotheek genoemd.

Is er een Restschuldlening in mijn gemeente?

Niet iedere gemeente heeft een Restschuldlening. Typ de naam van uw gemeente in het zoekveld om te zien of uw gemeente de Restschuldlening voert.

Kom ik in aanmerking voor de Restschuldlening?

Voordat u een Restschuldlening kunt aanvragen, wordt vastgesteld of u in aanmerking komt. Gemeenten en provincies met een Restschuldlening hebben specifiek voor hun gemeente/provincie geldende voorwaarden opgesteld en controleren altijd eerst of u aan de voorwaarden voldoet.

Restschuldlening aanvragen

Gemeenten en provincies bieden woningbezitters met een restschuld een kans om naar een nieuwe woning te verhuizen. Hiermee stimuleren zij de doorstroming op de woningmarkt. Wij (SVn) verzorgen de aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de lening.

Let op: Het is verstandig om, voordat u de verkoopprocedure van uw oude woning start, contact op te nemen met een erkend financieel adviseur. U bespreekt samen hoe u uw restschuld kunt financieren en wat uw mogelijkheden zijn om een nieuwe woning te kopen.