Leningen

Starterslening

  • Uw eerste koopwoning toch haalbaar
  • De eerste 3 jaar geen maandlasten
  • Een betrouwbaar vangnet dankzij NHG

Wat is de Starterslening?

De Starterslening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen. Hierdoor wordt dat ene speciale huis toch mogelijk.

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis (tot maximaal de Loan to Value) en de (eerste) hypotheek bij de bank.

 

De Starterslening bestaat uit twee delen:

1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost: de Starterslening.
2. Een leningdeel dat oploopt: de Combinatielening.
Voor beide delen heeft u de eerste 3 jaar geen maandlasten.

De aflossing van uw Starterslening ‘betaalt’ u de eerste 3 jaar met de Combinatielening. De Combinatielening loopt daardoor de eerste 3 jaar altijd op. Na deze periode van 3 jaar betaalt u (in principe) rente en aflossing. Op het moment dat u de volledige rente en/of aflossing betaalt, lost u op zowel de Starterslening als de Combinatielening af.

 

Is er een Starterslening in mijn gemeente?

Niet iedere gemeente heeft een Starterslening. Typ de naam van de gemeente in de zoekbalk om te zien of uw gemeente de Starterslening voert. Gebruik altijd de naam van de gemeente waarin u het huis koopt.

Kom ik in aanmerking voor de Starterslening?

Om in aanmerking te komen voor een Starterslening moet de gemeente waarin u een huis koopt de Starterslening aanbieden. Het is verstandig eerst na te gaan of uw gemeente een Starterslening biedt. Niet alle gemeenten hebben een Starterslening.

Voordat u een Starterslening kunt aanvragen, stelt de gemeente vast of u voldoet aan haar voorwaarden. Gemeenten stemmen deze voorwaarden af op hun eigen beleid. De voorwaarden kunnen dus per gemeenten verschillen.

Wilt u weten of u voor de Starterslening in aanmerking komt en wat de maximale hoogte van uw lening is? Gebruik dan onze rekenhulp.

Let op: deze rekenhulp is indicatief. Wij (SVn) toetsen uw aanvraag op daadwerkelijke (financiële) haalbaarheid. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de uitkomsten van de rekenhulp.


BEREKEN OF U IN AANMERKING KOMT

Starterslening aanvragen

Gemeenten bieden starters een kans op de woningmarkt met de Starterslening. Nadat u van uw gemeente een toewijzing en aanvraagformulier heeft gekregen, verzorgen wij (SVn) de aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de lening.