Nieuws

Nieuws / 25-08-2021

Platform Woonstarters: nog een paar weken live

De cocreatie Platform Woonstarters heeft van oktober 2019 tot oktober 2020 geprobeerd Kamerleden, landelijke verkiezingsprogrammacommissies, overheden en stakeholders te inspireren met mogelijkheden om starters op de woningmarkt te helpen en een eerlijkere kans geven op de woningmarkt. Niet alleen voor de starter zelf. Het is van breed maatschappelijk belang dat onze jonge docenten, agenten, tandartsen en verpleegkundigen een woning kunnen vinden die past bij hun wensen en financiële mogelijkheden.

Meer aandacht voor woonstarters

Wij zijn verheugd dat sinds de start van ons Platform in 2019 er meer aandacht is voor de problematiek van starters en andere woningzoekenden. En oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de overdrachtsbelasting, meer gemeenten met een Starterslening, de gelden voor de woningbouwimpuls en het omarmen van gemeenten en provincies van tijdelijke bouwlocaties. Maar er is nog ontzettend veel mogelijk. En daarin speelt de lokale politiek een belangrijke rol. Bouwen, doelgroepenbeleid, slimme oplossingen… wat past bij uw gemeente of provincie?

Zomertip: scroll nog eens door het platform

Het staat boordevol goede ideeën. We hebben ook aan de gemeenteraden van Nederland deze tip meegegeven. Want de starter mag natuurlijk niet ontbreken in de lokale verkiezings- en daarna collegeprogramma’s. Eind september gaat het www.platformwoonstarters.nl offline. Tot die tijd komt er komt geen nieuwe content meer bij en we updaten niet meer.

We sluiten de cocreatie af met een goed gevoel

Maar … we zijn er nog lang niet. Ondanks de initiatieven verslechtert de positie van de starter nog steeds. Kortom: er moet nog een tandje bij. Een aantal van de deelnemers aan het platform gaat verder in de cocreatie startenopdewoningmarkt.nl, een website voor woonstarters gecombineerd met onderzoek onder woonstarters. En sowieso blijven wij allemaal ons best doen voor de starter. U toch ook? De starter op de woningmarkt verdient uw aandacht.
Starterslening SVn