Nieuws

Nieuws / 14-07-2021

Starterslening nu ook met perspectiefverklaring

Uitzendkrachten kunnen voortaan met een perspectiefverklaring de Starterslening aanvragen. Dit geldt voor alle uitzendkrachten die langer dan een jaar via een uitzendbureau werken.

Uitzendkrachten kunnen nu ook door middel van de perspectiefverklaring de Starterslening aanvragen. De perspectiefverklaring kijkt naar de toekomstige mogelijkheden van de flexkracht om een inkomen te vergaren. De verklaring, die het uitzendbureau uitgeeft, is gebaseerd op een (data)analyse van de arbeidsmarktpositie van de aanvrager.

De toevoeging van de perspectiefverklaring voor uitzendkrachten is één van de vier nieuwe mogelijkheden voor starters om een Starterslening aan te vragen. Zo wordt het aanvragen voor nog meer mensen mogelijk. De overige drie veranderingen zijn:

Inkomensverklaring zakelijk

Als ondernemer heb je voor jouw hypotheekaanvraag en de aanvraag van de Starterslening een inkomensverklaring nodig waaruit jouw toetsinkomen blijkt. Die verklaring mag vanaf nu ook afkomstig zijn van de verstrekker van de (eerste) hypotheek.

Studieschuld toegevoegd aan de aanvraagstraat 

De hoogte van je studieschuld telt vaak mee bij het bepalen van de hoogte van je hypotheek. Bij het berekenen van de hoogte van de Starterslening wordt er rekening gehouden met je studieschuld waardoor je meer Starterslening kan krijgen. Dit wordt nu ook uitgevraagd in de aanvraagstraat.

Tiny houses financieren wordt mogelijk

Je kunt vanaf nu een tiny house financieren met de Starterslening. De woning moet dan wel voldoen aan de definities van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Zo moet de woning aard en nagelvast zijn. Ook bij tiny houses is de Starterslening een tweede hypotheek. Het is dus niet mogelijk om alleen een Starterslening af te sluiten.

Meer informatie

Wil je meer weten over het acceptatiebeleid van SVn? Kijk op https://svn.nl/nhg.

Starterslening testimonial ervaring