Organisatie Svn Collega Vertelt Tim Wijermars

Een dag thuiswerken met data-analist Tim

“Je mag bij SVn zelf bepalen waar je werkt, want we werken hybride”

9.02 uur

Tim: “Ik werk vandaag vanuit huis om filedrukte te vermijden. Je mag bij SVn zelf bepalen waar je werkt, want we werken hybride. Als ik in mijn thuiskantoor net ben opgestart, belt een collega of ik wil meedenken over een nieuwe financiering voor wooncoöperaties. We zitten allebei in het ontwikkelteam dat aan financieringsoplossingen werkt. Op basis van zijn ervaring en gevoel heeft hij een goed idee. Hij vraagt me als data-analist om onderzoek te doen, zodat we het voorstel goed kunnen onderbouwen met data.”

10.30 uur

“Via Teams heb ik een afspraak met een teammanager. Bij het uitwerken van een datarapport vond ik een verrassend inzicht over de leeftijden van leningnemers die een provinciale Stimuleringslening aanvragen. Ik licht haar dat toe, zodat ze ermee verder kan. Steeds meer afdelingen werken met data. Om hun werk beter en gerichter te doen, gebruiken ze bijvoorbeeld cijfers over de aantallen en soorten leningen. Ik spreek daarom veel verschillende collega’s. SVn is een laagdrempelige en platte organisatie met korte lijntjes. Iedereen is benaderbaar en behulpzaam.”

“SVn is een laagdrempelige en platte organisatie met korte lijntjes”

Tim Wijermars


13.02 uur

“Na een lunchpauze log ik in voor een afspraak met het ontwikkelteam. We praten verder over een nieuw financieringsproduct voor VvE’s. Ik verzamelde nog wat informatie over wat VvE’s gemiddeld bij ons lenen. Naast het ophalen van cijfers van onze leningen bestaat mijn werk ook uit het vertalen van data naar maatschappelijke impact. Zo kunnen jaarlijks duizenden starters hun eerste woning kopen dankzij onze Starterslening en verduurzamen woningeigenaren met onze leningen hun huis. Iedereen bij SVn draagt bij aan die impact, want we doen het echt samen. Dat maakt SVn voor mij een bijzondere werkomgeving.”

15.11 uur

“In de laatste twee uur van de werkdag werk ik een datarapport uit over een van de leningen die we aanbieden. Ik ken het product goed, want ik behandelde leningaanvragen bij SVn voordat ik als data-analist werkte. We deden op die afdeling destijds weinig met data. Op eigen initiatief en door de ruimte die ik hiervoor kreeg van mijn manager, maakte ik met data steeds meer over de prestaties en processen op de afdeling inzichtelijk. Mijn manager stimuleerde me om daar meer mee te doen. Ik groeide uiteindelijk door naar mijn huidige functie. Voor de kansen die ik bij SVn krijg, ben ik erg dankbaar.”