Let op! Geld lenen kost geld
Vrouw Woonkamer Bank Ipad 2 665X436

Op zoek naar een lening?

Samen met gemeenten, provincies en woningcorporaties bieden we leningen waarmee je het kopen van je eerste huis, een verbouwing of verduurzaming kunt financieren. Met een SVn-lening wordt jouw woonwens werkelijkheid.

Vrouw Man Eerste Huis Kopen Verhuisdozen Bank 665X436

Eerste woning kopen

Starten op de woningmarkt

Lukt het financieel (net) niet om je eerste woning te kopen? SVn kan in samenwerking met gemeenten starters een extra steuntje in de rug geven met de Starterslening. Zo hielpen wij al 50.000 starters.

Man Vader Kind Zoon Spelen Vliegtuigje Eettafel 665X436

Je huis verduurzamen en/of renoveren

Energie besparen of renoveren

Wil je jouw woning energiezuiniger maken en energiebesparende maatregelen doorvoeren? Of wil je misschien je huis onderhouden, opknappen of restaureren? Wij bieden leningen die deze verbeteringen aan je huis mogelijk maken.

Langer Thuis Wonen Fijn Wonen Schilderen Vrouw Schildersdoek 665X436

Langer thuis wonen

Comfortabel & veilig thuis

Op een veilige en comfortabele manier zelfstandig blijven wonen? Door je woning aan te passen, kun je dit realiseren. Wij helpen je graag met een lening voor aanpassingen in de badkamer of het realiseren van een slaapkamer op de begane grond.

Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Waarom kiezen voor SVn?

Het kan overweldigend zijn om de hypotheek voor een (eerste) woning of een lening voor een (noodzakelijke) verbouwing te regelen. Onze leningen geven jou de ruimte die je financieel nodig hebt, zodat je comfortabel en veilig kunt wonen.

Lenen tegen gunstige voorwaarden

Altijd een passende financiering

Je woonwensen wél mogelijk maken

Een lening voor jouw wensen

Meer dan 25 jaar ervaring

In verantwoord leningen verstrekken

Hoe vraag ik een lening aan?

Eerst vraag je een toewijzing voor de lening aan bij je gemeente, provincie of corporatie. Een toewijzing is een brief. Met deze toewijzingsbrief kun je daarna bij ons een lening aanvragen. Voer je gegevens in op svn.nl/leningzoeker. SVn beoordeelt vervolgens of de lening op basis van een financiële beoordeling aan je wordt verstrekt.

Kom ik in aanmerking voor een lening?

SVn werkt samen met gemeenten en provincies. Op svn.nl/leningzoeker zie je welke leningen jouw gemeente of provincie aanbiedt. Staat er een lening bij die bij jouw situatie past? Maak dan een proefberekening. Mag je volgens deze berekening geld lenen? Vraag dan om toestemming bij je gemeente of provincie. Zij bepalen of je aan de voorwaarden voor een lening voldoet. Als dat zo is, krijg je een zogenoemde toewijzingsbrief. Dit betekent nog niet dat je de lening krijgt. SVn bekijkt of je financiële situatie het toelaat om geld te lenen.

Welke leningen worden er aangeboden in mijn gemeente?

Omdat het aanbod per gemeente verschilt hebben we een tool ontwikkeld waarin je na het intoetsen van je gemeente en doel meteen een overzicht krijgt wat er allemaal in jouw gemeente kan. 

Op svn.nl/leningzoeker kan je jouw gegevens invullen. 

Bekijk alle veelgestelde vragen