Dijk Duurzaam Windmolens Fiets Vrouw 904X520

Impact maken doet SVn zo

Met onze financieringen helpen we woningeigenaren, ondernemers en maatschappelijke organisaties bij het uitvoeren van hun duurzame plannen. Zo creëren we maatschappelijke waarde en dragen we bij aan de kwaliteit van wonen en leven in Nederland.

De belangrijkste impactresultaten van 2023

5.464 starters geholpen aan een huis

15.300 huishoudens gestimuleerd in verduurzaming

28,7 kiloton CO2 vermeden

217.000 zonnepanelen mogelijk gemaakt

Maatschappelijke waarde creëren

Wie een eerste huis wil kopen maar daarvoor net niet voldoende hypotheek krijgt, kan bij SVn een Starterslening aanvragen. Mensen die langer thuis willen blijven wonen en woningaanpassingen moeten financieren, kunnen ook bij ons terecht. We helpen ook bedrijven of verenigingen die hun gebouw willen verduurzamen, maar zelf de investering niet hebben liggen. Kortom: maatschappelijke waarde creëren met financieringsoplossingen is voor SVn bekend terrein.

Onze impact in cijfers

SVn biedt specifieke financieringsoplossingen die maatschappelijke waarde helpen creëren. Dit doen we samen met gemeenten, provincies en het Rijk. Aanvullend op én in samenwerking met de markt. In 2023 ontvingen 21.105 woningeigenaren, bedrijven en energiecoöperaties van SVn een lening voor verduurzaming, verbouwing of hun eerste huis. Meer weten over hoe wij in 2023 hebben bijgedragen aan het verbeteren van de kwaliteit van wonen en leven in Nederland? Lees ons jaarverslag.

5 financieringen met impact

  1. Met een Realisatielening financieren energiecoöperaties een project in de vorm van zonnepanelen op een dak of in een veldopstelling. Het Realisatiefonds kwam voort uit een samenwerking van SVn met Energie Samen, Rabobank, Triodos en ASN Bank.

  2. Met de Stimuleringslening Kleine VvE kunnen VvE’s met maximaal zeven leden/woningen, die doorgaans geen bankfinanciering krijgen, een lening aanvragen voor verduurzaming én achterstallig onderhoud. Het is een samenwerking met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

  3. Het BNG Duurzaamheidsfonds, een initiatief van BNG Bank, financiert zakelijke projecten die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van gemeenten of provincies. De Sportlening is onderdeel van het fonds, waarmee al honderden sportverenigingen hun accommodaties verduurzaamden.

  4. De Stimuleringslening Wooncoöperaties Amsterdam financiert ontwikkelingsinitiatieven van wooncoöperaties. De regeling kwam voort uit een behoefte die de reguliere markt niet kan vervullen; banken en andere financiers zijn vaak terughoudend in het financieren van wooncoöperaties. Het is een samenwerking met de gemeente Amsterdam.

  5. De Transformatiefaciliteit biedt kortlopende geldleningen aan projectontwikkelaars om de risicovolle voorfase van (complexe) woningbouwprojecten te financieren. Zo kunnen zij sneller starten met de (her)ontwikkeling. SVn ontwikkelde de regeling met en voor het ministerie van BZK.

Toekomstbestendigwonen Zonnepanelenfoto Transformatiefaciliteit Header
Svn Kantoor Lent 318X424

Wil jij ook impact maken?

Bekijk de vacatures of investeer met maatschappelijk impact