Man Eettafel Laptop Svn Website 665X436

Betalen en aflossen

Als je een lening hebt, begin je vaak meteen met aflossen. Je kunt ook vervroegd of extra aflossen. Hoe werkt dat?

Je eerste afschrijving

Nadat je de offerte hebt getekend en je lening is goedgekeurd, ontvang je per e-mail een bevestiging dat je lening is ingegaan. Vanaf dat moment starten de maandelijkse afschrijvingen voor je lening (met uitzondering van de Starterslening, Verzilverlening en Maatwerklening). Je ontvangt een brief ‘Start financiering’ in je MijnSVn-omgeving waarin dit staat uitgelegd.

Restbedrag van je lening inzien

Je kunt jouw openstaande schuld inzien via jouw MijnSVn-omgeving

Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je een overzicht opvragen via leningenbeheer@svn.nl. Als je ons mailt, stuur dan je leningnummer mee. Deze kun je in e-mails van ons aan jou vinden, in de omschrijving van je (maandelijkse) afschrijving of in je MijnSVn-omgeving.

Vervroegd of extra aflossen

Extra aflossen is altijd mogelijk. Je kunt  je lening ook in zijn geheel vervroegd aflossen. Je betaalt hiervoor geen boete. Je kan extra aflossen met een minimum van €250,- per keer. Als je de extra aflossing overmaakt naar het rekeningnummer van SVn NL32 RABO 0265 866294 of het rekeningnummer van het Nationaal Warmtefonds (NWF, voorheen Energiebespaarfonds): NL02 RABO 0136 649157. Vergeet niet je leningnummer erbij te vermelden. Na een extra aflossing wordt je maandbedrag automatisch aangepast.

Verkort je liever de looptijd van je lening? Geef dit dan aan in de omschrijving van je overboeking. Je ontvangt binnen vijf werkdagen een schriftelijke bevestiging. 

Verbouwen met een bouwdepot

Als je de verbouwing of renovatie van je woning met een hypotheek financiert, komt het geld in een bouwdepot terecht. Met het geld uit het bouwdepot betaal je de kosten voor de werkzaamheden aan je woning. De rente die je over dit bedrag betaalt, zijn kosten voor het gebruikmaken van je lening. Je betaalt pas rente wanneer je gebruik maakt van het bedrag. Het rentepercentage vind je terug in je offerte. Hierin vind je ook wat de rentevaste periode is. Meer informatie over het bouwdepot vind je hier.

Starterslening of Maatwerklening: eerste drie jaar geen maandlasten

De Starterslening en Maatwerklening zijn bijzondere leningen. Met beide leningen betaal je namelijk de eerste drie jaar geen maandlasten. Na die drie jaar ga je rente en aflossing betalen. Heb je het idee dat je deze lasten nog niet kan dragen? Dan kun je een hertoets aanvragen. Vind hier meer informatie over het aflossen van je Starterslening of Maatwerklening

Wanneer ontvang ik mijn jaaropgave?

Jouw jaaropgave verschijnt tijdig in je online portaal. Heb je geen MijnSVn-omgeving? Dan ontvang je de jaaropgave per post omstreeks februari.

Hoe kan ik mijn IBAN-nummer wijzigen?

Je kunt je nieuwe IBAN-nummer aan ons doorgeven via het contactformulier. Kies voor 'IBAN wijzigen'.

 

Is je verzoek tot wijzigen uiterlijk de 24e van de maand bij ons binnen? Dan vindt de eerstvolgende incasso aan het begin van de volgende maand van het nieuwe IBAN nummer plaats. Wanneer wij het verzoek tot wijzigen na de 24e van de lopende maand ontvangen, vindt de incasso van het nieuwe IBAN nummer aan het begin van de daaropvolgende maand plaats.

Bekijk alle veelgestelde vragen