Vve Schiedam Kozijn Plaatsing Klusser Steigers 665X436

Leningen voor VvE's

Aan de slag met het MJOP van je VvE

Zoek je voor je VvE naar een lening waarmee jullie werk kunnen maken van onderhoud en verduurzaming? Dat is slim! Door geld te lenen hoef je niet jaren te wachten tot er genoeg geld in kas zit. En kunnen jullie nú comfortabel, veilig en energiezuinig wonen.

Waarom een lening voor je VvE bij SVn?

Tientallen jaren ervaring met ondersteuning aan VvE's

We zoeken samen naar een passende oplossing voor je vraag

Verantwoord lenen tegen een aantrekkelijke rente

Bekijk het aanbod in jouw gemeente

Samen met 328 gemeenten, 9 provincies en 23 woningcorporaties biedt SVn leningen aan. Deze instanties bepalen ieder voor zich welke oplossingen ze bieden.

Fout bij het ophalen van de gemeenten. Probeer het later opnieuw.

Bezig met zoeken van leningen …

Fout bij het ophalen van de zoekresultaten. Probeer het later opnieuw.

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden

Er zijn geen leningen gevonden voor {{ loanPurposeLabel }} in gemeente {{ currentMunicipality }}.

{{ currentMunicipality }} biedt wel onderstaande leningen aan:

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden.

{{ formatParticipantSubTitle(participant) }}

Vve Dak Zonnepanelen Gevel Uitzicht Wijk Schiedam 424X318

Je VvE verduurzamen

Energiezuinig en prettig wonen

Je wilt met je VvE het pand verduurzamen. Bijvoorbeeld omdat je het combineert met achterstallig onderhoud. Of omdat je graag zo energiezuinig mogelijk woont. Een slimme keuze, want met duurzame maatregelen kun je flink veel energie besparen. Fijn voor alle bewoners én voor het milieu. Wij ondersteunen je VvE daar graag bij.
Goed om te weten: speciaal voor kleinere VvE's is er de Stimuleringslening kleine VvE. Bij deze lening is er een optie tot extra zekerheid met NHG.

Vve Schiedam Houtrot 3 424X318

Achterstallig onderhoud aanpakken

Veilig en gezond blijven wonen

Is je gebouw aan een opknapbeurt toe? Maak dan met je VvE werk van achterstallig onderhoud. Zodat iedereen veilig en prettig kan wonen. Ga je hier als VvE mee aan de slag, dan is dat hét moment om ook energiebesparende maatregelen te treffen. Met een lening van SVn hoef je niet langer te wachten.

Vve Dak Zonnepanelen 424X318

Voer het MJOP van je VvE uit

Aan de slag met groot onderhoud

Je wilt als VvE de plannen uit het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) uitvoeren. Zodat alle leden comfortabel kunnen wonen. Nu én in de toekomst. Bovendien is groot onderhoud belangrijk voor de waarde van je pand. Met een VvE-lening kun je snel werk maken van je onderhoudsplannen.

Vve Verduurzamen Ketels 424X318

Slim investeren als VvE

Met een aantrekkelijke lening

Sluit je als VvE een lening af voor onderhoud en/of verduurzaming? Dan is die lening van de hele VvE, niet van individuele leden. Dus verhuis je als bewoner, dan blijft de lening achter. Terwijl je wél hebt geprofiteerd van extra wooncomfort en energiebesparing. Bijkomend voordeel: een goed onderhouden woning met een verbeterd energielabel krijg je beter verkocht.

Goed om te weten: een VvE-lening aanvragen vraagt om een goede voorbereiding. Zo voorkom je dat je een onjuiste of onvolledige aanvraag indient. De voorbereiding en aanvraag zijn een behoorlijke klus. Neem daar voldoende tijd voor.

 

Neem contact op met Edward Nijhof

Edward is accountmanager VvE bij SVn
Ik wil verduurzamen of renoveren met mijn VvE. Waar moet ik beginnen?

Verduurzaming of onderhoud vraagt om een hele goede voorbereiding. Zijn alle eigenaren geïnformeerd? Heb je een vergunning nodig? Sommige vragen komen pas in een latere fase aan bod. Maar je moet er wél vast over nadenken. Daarom is het slim om alle stappen in de juiste volgorde te doorlopen. Zo zorg je dat je geen belangrijke dingen vergeet, of zaken dubbel doet. Tip: in de VvE Campagnetoolbox van VvE-belang staan al die stappen duidelijk omschreven.

Controleert of toetst SVn de eigenaren en bewoners, als mijn VvE een lening aanvraagt?

Een VvE-lening is een zakelijke lening, die aan de VvE wordt vertrekt. En niet aan de leden van de VvE. We toetsen en controleren de VvE-leden dus niet. Wel willen we weten of de VvE zelf er goed voorstaat.

Wat gebeurt er als ik mijn woning verkoop en de VvE een lening heeft?

Heeft jouw VvE een lening bij SVn en wil jij graag jouw woning verkopen? Geen probleem!
Bij het verkopen van jouw woning wordt aan de notaris doorgegeven dat de VvE een lening heeft. De notaris zorgt ervoor dat de aansprakelijkheid van deze lening (voor jouw woning) overgaat naar de nieuwe eigenaar.

Bekijk alle veelgestelde vragen