Kind Hond Bank 904X520

Nieuws

Ontdek hier ons laatste nieuws.

Filter op
Funderingsproblematiek Header Nieuws
Advies nationale aanpak funderingsproblematiek uitgebracht

De funderingsproblematiek in Nederland wordt steeds groter. Daarom heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) gevraagd advies te geven over een nationale aanpak ten aanzien van de funderingsproblematiek.

Vogelvlucht Transformatiefaciliteit Header
Herontwikkeling voormalige schoolgebouwen tot woningen

In Almelo worden twee schoolgebouwen getransformeerd naar 35 betaalbare koopwoningen. Het gaat om dertig levensloopbestendige patiowoningen in Almelo en vijf grondgebonden woningen in het naastgelegen Aadorp.

1 FS
Voormalig hoofdkantoor ING getransformeerd tot hoogwaardig wooncomplex

De drie unieke kantoorgebouwen in het centrum van Leeuwarden bevatten bijna 50.000m2, een ondergrondse parkeergarage en twee parkeerterreinen. De locatie wordt herontwikkeld naar een hoogwaardig mixed use complex waarbij wonen, werken en commerciële functies terugkomen.

Transformatiefaciliteit Amsterdam Hoogte Kadijk
Transformatiefaciliteit helpt twee projecten met één financiering

Op Hoogte Kadijk in Amsterdam wordt een voormalige scheepswerf naar woningen getransformeerd. Het project lag jarenlang stil vanwege bezwaar van omwonenden. Door de gestegen kosten was de business case niet meer dekkend.

Namens Nederland
Nieuwe editie van nationale enquête 'Namens Nederland' gestart

NL2025 lanceert samen met meer dan 70 mede-initiatiefnemers, onder wie SVn, een nieuwe editie van Namens Nederland. Na het succes van 2014 en 2020 krijgt iedereen in Nederland opnieuw de kans om via deze enquête actief bij te dragen aan de vormgeving van de toekomst van ons land. In een tijd waarin meningen over wat er nu én straks moet gebeuren uiteenlopen, zoekt Namens Nederland naar gemeenschappelijke grond en streeft naar een onafhankelijk en inclusief toekomstbeeld voor Nederland.

Laptop Handen Typen Contact Wijzigingsformulier Svn Telefoon 665X436
Wijzigingen Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet per 1 januari

Per 1 januari is er het een en ander gewijzigd in de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet (TRHK). Lees hieronder onze eerste ervaringen met deze nieuwe regelgeving voor de Starterslening.