Frans En Marion Header Nieuws

'We willen hier samen heel oud worden'

Frans Petersen (66) en Marion van der Meulen (57) gaan verbouwen. Hun woning in Elst moet levensloopbestendig worden. De keuken wordt toegankelijker en er komt een inloopdouche met slipvrije tegels. “We hopen dat we hier nog zeker 25 jaar kunnen blijven wonen.”

Het stel kocht hun woning in november vorig jaar. “We hebben eerst de garage verbouwd”, zegt Petersen. “Daar is nu de pedicurepraktijk van Marion. Daar ging een boel geld in zitten, maar die verbouwing moest eerst, anders kan ze nergens werken.”

De nieuwe woning bevalt goed. “We willen hier zo lang als het kan blijven wonen.” Om dat mogelijk te maken, moet er wel het één en ander aangepast worden. De douche bijvoorbeeld. “We hebben de woning gekocht van de ouders van Marion. Zij heeft haar ouders nog in deze douche moeten helpen. Nou, dat is geen doen.” Dus komt er ruimte voor een douchestoel.

De badkamer is niet de enige ruimte die aangepast moet worden, weet Petersen. Zelf heeft hij al een helling naar de voordeur aangelegd. “Voor de rolstoel, als het ooit nodig is.” Maar daarmee is de woning nog niet helemaal levensloopbestendig. “We willen de keuken toegankelijker maken en we denken na over zo’n slimme deurbel.”

Hoe krijg je al die aanpassingen gefinancierd? Dat blijkt nog niet zo makkelijk. “Bij de bank waren de mogelijkheden uitgeput.” Via een publicatie van de gemeente Overbetuwe hoort het echtpaar over de Blijverslening. “Een lening onder goede voorwaarden”, zegt Petersen. “En zeer welkom! Anders hadden we moeten sparen. Nu kunnen we alle aanpassingen meteen laten uitvoeren.”

Petersen en van der Meulen beginnen in mei met verbouwen. “Voor de zomer is het klaar.” Dan is hun woning helemaal klaar voor de toekomst. “We willen hier samen heel oud worden.”