Arjen En Stella Svn Kantoor Header

‘Wij kijken altijd wat wél mogelijk is’

In de gebouwde leefomgeving komen veel uitdagingen samen, zoals verduurzaming van woningen en transformatie van kantoorpanden. Met financiële regelingen helpt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) overheden om samen met marktpartijen hiervoor oplossingen te realiseren. SVn-bestuurders Arjen Gielen en Stella Vos vertellen erover in de MT500.

Stedelijke transformatie, vergroening, duurzame energie: SVn is gesprekspartner voor alle partijen die op dit gebied initiatieven willen ontplooien – van gemeente of provincie tot private projectont­wikkelaars en particulieren. “Het is die veelzijdigheid die SVn zo’n leuke club maakt om voor te werken”, vertelt Vos. “We kijken altijd zakelijk naar de projecten om ze deugdelijk te kunnen financieren. Het is mooi om met een diversiteit aan partners samen te werken aan positieve businesscases. Daarbij moeten we vaak creatief zijn, omdat niet alle oplossingen voor de hand liggen en we vaak met innovatieve ideeën aan de slag moeten.”

Waardevol werk

Gielen vult aan: “En dit alles doen we vanuit een maatschappelijke opdracht: dingen mogelijk maken, bijdragen aan een duurzame toekomst. Ik vind het fijn dat dit waardevol werk is. Elke dag ga ik hier met plezier aan het werk.”

Lees het hele interview hier.