Zet De Knop Om Campagne Header

SVn steunt landelijke Energiebesparings­campagne

SVn steunt ‘Zet ook de knop om’, een landelijke campagne om huishoudens en ondernemers met praktische besparingstips te stimuleren om op korte termijn energie te besparen.

 

De vanzelfsprekendheid waarmee we energie gebruiken verandert. Gas en elektriciteit zijn duurder geworden, waardoor de energierekening stijgt. Nederland moet minder afhankelijk worden van gas. En we moeten klimaatverandering tegengaan. Daarom lanceert de overheid op 2 april de landelijke 'Zet ook de knop om'. De campagne biedt praktische tips waarmee huishoudens en ondernemers eenvoudig energie kunnen besparen. Dat kan bijvoorbeeld al door niet langer dan 5 minuten te douchen en/of de thermostaat overdag op 19 graden te zetten en ’s nachts op 15 graden.

Zelf jouw woning verduurzamen?

Gemeenten en provincies stimuleren het nemen van duurzame maatregelen en bieden allerlei leningen aan waarmee je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan jouw woning financiert. Bekijk de mogelijkheden in jouw woonplaats. Inspiratie nodig? Op Verbeterjehuis.nl lees je meer over de mogelijkheden om je huis energiezuinig te maken en hoe je energiebesparende maatregelen financiert.