Let op! Geld lenen kost geld
Man Hond Woonkamer Bank Ipad 904X520

Je huis renoveren of duurzaam maken

Iedereen verdient een comfortabele plek om te wonen. Of je nu alleen woont of met je gezin, een fijn huis geeft je een gevoel van geborgenheid. Wil je jouw woning comfortabeler maken? Of wil je bijdragen aan de toekomst en investeren in zonnepanelen? Dit en meer maken we samen met gemeenten en provincies mogelijk met onze financiële oplossingen.

Met een lening van SVn kun je:

Comfortabel en veilig wonen

De waarde van je huis behouden of vermeerderen

Bijdragen aan een gezonder klimaat

Besparen op energiekosten*


*Bij gelijkblijvende energieprijzen, je gebruik van voorzieningen en apparatuur zoals verwarming/ thermostaat niet veranderd is en de energiebesparende maatregel adequaat is uitgevoerd door een deskundige aannemer of installateur.
  

Financiële ruimte voor duurzaam maken of opknappen van je huis

Samen met gemeenten en provincies, bieden we jou financiële ruimte voor het verduurzamen of verbouwen van je huis. Wat kun je met deze leningen? Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen, het herstellen van het dak of het vervangen van de raamkozijnen. We bieden, samen met overheden, leningen die bij jou en je wensen aansluiten. Je kunt de lening altijd versneld aflossen, daar komen geen extra kosten bij.

Een lening die bij jou past    

Er zijn verschillende leningen die gemeenten of provincies aanbieden waarmee je je huis kunt verbouwen of verduurzamen: de Stimuleringslening, Duurzaamheidslening of de Maatwerklening. De Stimuleringslening is een mogelijke oplossing voor zowel het verbouwen als verduurzamen van je woning. Dat is de Verzilverlening ook, waarbij je gebruik kan maken van de overwaarde op je huis. De Duurzaamheidslening  is er om verduurzamende maatregelen door te voeren. De Maatwerklening is een specifieke lening voor noodzakelijke verbouwingen wanneer je onvoldoende inkomen hebt om een andere hypotheek te kunnen krijgen. Bijvoorbeeld als er asbest verwijderd moet worden of de fundering aan herstel toe is.

Er zijn ook twee andere mogelijkheden waar je eventueel gebruik van kunt maken: het Fonds Duurzaam Funderingsherstel (voor de aanpak van funderingsherstel bij meerdere woningen tegelijk) en voor inwoners van Rotterdam is er het Energietransitiefonds en -lening Rotterdam.

Bekijk het aanbod in jouw gemeente

Samen met 327 gemeenten, 9 provincies en 23 woningcorporaties biedt SVn leningen aan. Deze instanties bepalen ieder voor zich welke oplossingen ze bieden.

Fout bij het ophalen van de gemeenten. Probeer het later opnieuw.

Bezig met zoeken van leningen …

Fout bij het ophalen van de zoekresultaten. Probeer het later opnieuw.

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden

Er zijn geen leningen gevonden voor {{ loanPurposeLabel }} in gemeente {{ currentMunicipality }}. {{ currentMunicipality }} biedt wel onderstaande leningen aan:

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden.

{{ formatParticipantSubTitle(participant) }}

Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Duurzaam Maken En Renoveren Header Andries En Henriette

"Volgend jaar hopen we zelfvoorzienend te zijn."

Andries en Henrietta
Voor welke maatregelen kan ik een lening aanvragen?

Jouw gemeente of provincie bepaalt de voorwaarden van de regeling. Informeer eerst bij je gemeente of provincie of jouw maatregelen in aanmerking komen voor een lening.

Wat is het verschil tussen een persoonlijke en een hypothecaire lening?

Een hypothecaire lening is een lening waarbij er bij de notaris een hypotheek op de woning die je aankoopt of verbetert, wordt gevestigd. De woning geldt als extra zekerheid voor de terugbetaling van de lening. Dit wordt onderpand genoemd. Bij een persoonlijke lening is er geen onderpand nodig. In dit geval wordt er ook geen hypotheek op je woning gevestigd.

Ik heb de maatregelen al uitgevoerd, kan ik hiervoor alsnog een lening afsluiten?

Jouw gemeente of provincie bepaalt de voorwaarden van de regeling. Informeer bij je gemeente of provincie of je alsnog een lening kunt aanvragen voor deze maatregelen.

Bekijk alle veelgestelde vragen