Vve Dak Zonnepanelen Gevel Uitzicht Wijk Schiedam 665X436

Een lening voor VvE’s

De Stimuleringslening VvE's

Met de Stimuleringslening VvE kunnen VvE’s (achterstallig) onderhoud aan hun pand wegwerken of verduurzamen. Hieronder vind je meer informatie over de lening, zodat je jouw klant zo goed mogelijk kunt adviseren.

Hoe zit de Stimuleringslening VvE in elkaar?

De Stimuleringslening VvE is een lening die gebruikt kan worden voor het renoveren of verduurzamen van een gebouw binnen een VvE. In alle gevallen doet SVn een krediettoets. De financiële situatie van de VvE moet voldoende stabiel zijn om de extra maandlasten van de nieuwe lening, boven op alle overige vaste lasten, te kunnen dragen. Na beoordeling van de financiële en persoonlijke situatie worden op basis van de leennormen en het SVn-kredietbeleid bepaald of er een lening verstrekt kan worden. Met deze rekentool kan de VvE berekenen of hun VvE de lening kan betalen. Bekijk ook de pagina 'Is jouw VvE klaar voor de toekomst?' 

Weten wat er in de gemeente van jouw klant beschikbaar is?

Vul de woonplaatszoeker in om de mogelijkheden voor jouw klant te bekijken.

Fout bij het ophalen van de gemeenten. Probeer het later opnieuw.

Bezig met zoeken van leningen …

Fout bij het ophalen van de zoekresultaten. Probeer het later opnieuw.

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden

Er zijn geen leningen gevonden voor {{ loanPurposeLabel }} in gemeente {{ currentMunicipality }}.

{{ currentMunicipality }} biedt wel onderstaande leningen aan:

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden.

{{ formatParticipantSubTitle(participant) }}

Veelgestelde vragen

Ik wil een VvE-lening aanvragen. Doe ik dat bij de gemeente of bij SVn?

Je start je aanvraag bij je gemeente. Is je aanvraag in orde, dan krijg je van de gemeente een toewijzing. Met die toewijzing kun je vervolgens de lening bij ons aanvragen.

Goed om te weten: bij de aanvraag van een VvE-lening komt veel kijken. Zorg dus dat je je goed voorbereid en daar voldoende tijd voor inruimt.  Lees hier de stappen die je moet doorlopen als VvE als je een lening aanvraagt.

Ik wil verduurzamen of renoveren met mijn VvE. Waar moet ik beginnen?

Verduurzaming of onderhoud vraagt om een hele goede voorbereiding. Zijn alle eigenaren geïnformeerd? Heb je een vergunning nodig? Sommige vragen komen pas in een latere fase aan bod. Maar je moet er wél vast over nadenken. Daarom is het slim om alle stappen in de juiste volgorde te doorlopen. Zo zorg je dat je geen belangrijke dingen vergeet, of zaken dubbel doet. Tip: in de VvE Campagnetoolbox van VvE-belang staan al die stappen duidelijk omschreven.

Controleert of toetst SVn de eigenaren en bewoners, als mijn VvE een lening aanvraagt?

Een VvE-lening is een zakelijke lening, die aan de VvE wordt vertrekt. En niet aan de leden van de VvE. We toetsen en controleren de VvE-leden dus niet. Wel willen we weten of de VvE zelf er goed voorstaat.

Bekijk alle veelgestelde vragen