Hertoets SVn lening

Na 3 jaar start u met het afbetalen van de SVn lening. Kunt u op dat moment de maandlasten niet (volledig) betalen? Stel de aflossing uit door een hertoets aan te vragen. De uitslag van de hertoets bepaalt welke nieuwe afspraken wij met u maken over de afbetaling.

Lees meer

Wat is de hertoets?

Met de hertoets beoordeelt SVn of u rente en/of aflossing van uw SVn lening maandelijks kunt betalen. Kunt u het (volledige) maandbedrag (nog) niet betalen? Dan berekenen wij wat u wel kunt betalen per maand de aankomende periode.  


Heeft het zin om een hertoets aan te vragen?

Dat is afhankelijk van uw inkomen. U kunt zelf online berekenen of het voor u zin heeft om een hertoets aan te vragen. Indien u een hertoets wilt aanvragen kunt u dat via de online aanvraagmodule direct doen.

Het is waarschijnlijk interessant om een hertoets aan te vragen als:

  • u minder verdient dan tijdens de aanvraag van de SVn lening;
  • u al eerder een hertoets deed.

Wanneer vraagt u een hertoets aan?

Er zijn verschillende periodes gedurende de looptijd van uw SVn lening (zie onderstaand schema). Een hertoets kunt u aanvragen voordat uw nieuwe periode begint. Het eerste moment is aan het einde van de eerste periode (van 3 jaar) waarin u geen rente en aflossing betaalt. Zolang u nog niet het volledige maandbedrag betaalt, ontvangt u voorafgaand aan de nieuwe periode opnieuw een uitnodiging.

Schema hertoetsperiodes:

  Looptijd hertoetsperiode
Periode 1 0 t/m 3e jaar
Periode 2 4e t/m 6e jaar
Periode 3 7e t/m 10e jaar
Periode 4 11e t/m15e jaar
Periode 5 16e t/m 30e jaar

 

Goed om te weten

Vraagt u geen hertoets aan? Dan gaat u het volledige maandbedrag betalen. U kunt hierna geen hertoets meer aanvragen.

U betaalt bij iedere hertoets een vergoeding. Op dit moment is dat € 155,-.

Let op, ook als u tijdens de looptijd van uw lening geen aflossing betaalt, moet de lening wel aan het einde van de looptijd zijn afbetaald.

Kunt u geen hertoets meer aanvragen, maar verwacht u betalingsproblemen? Neem dan contact met ons op, dan zoeken we samen een oplossing.

Hertoets van een lening die vóór 2007 aangevraagd?

Heeft u vóór 2007 een SVn lening aangevraagd? Dan kunt u helaas online geen juiste proefberekening doen. De online module is wel beschikbaar maar de proefberekening zal afwijken van de uiteindelijke berekening. Als u twijfelt of het aanvragen van een hertoets voor u zin heeft kunt u telefonisch contact met ons opnemen. De rekenmethode wijkt af omdat in 2007 de voorwaarden zijn gewijzigd. Voor klanten uit de stad Groningen is dit in 2013 pas gewijzigd.

Starterslening - Hertoets

Wanneer u een hertoets van uw Starterslening heeft aangevraagd en wij alle benodigde informatie van u ontvangen hebben, ontvangt binnen 10 werkdagen een e-mail met de uitslag. Ontbreekt er informatie of zijn er aanvullende documenten nodig? Dan is de doorlooptijd van uw aanvraag langer.

Stappenplan

Stap 1 – Uitnodiging hertoets

U ontvangt een uitnodiging voor de hertoets.

Stap 2 – Log in en maak de proefberekening

Activeer uw mijnSVn omgeving en houdt documenten met betrekking tot uw inkomen en lasten bij de hand.

Stap 3 – Hertoets aanvragen

Blijkt uit de proefberekening dat het voor u zin heeft om een hertoets aan te vragen, dan kunt u direct uw aanvraag indienen. Om de aanvraag te kunnen doen, betaalt u de vergoeding voor de hertoets via iDeal. Twijfelt u wat verstandig is? Neem dan contact op met uw financieel adviseur.

Stap 4 – Documenten uploaden

Nadat u onze ontvangstbevestiging heeft gekregen kunt u starten met het uploaden van de benodigde documenten. Welke documenten dat zijn ziet u in uw mijn SVn omgeving.

Stap 5 – Beoordeling van uw aanvraag

Wij voeren de financiële beoordeling uit. U ontvangt de uitslag van de hertoets in uw mijn SVn omgeving.

Nieuws

SVn logo
Nieuws / 07-01-2021

Zo werkt vrijstelling van overdrachtsbelasting voor woningkopers tot 35 jaar

LEES MEER
SVn logo
Nieuws / 07-01-2021

Wat zijn de nieuwe hypotheekregels in 2021?

LEES MEER
Nieuws / 29-09-2020

Ben of ken je een woonstarter? Ga naar de online starterscafés

LEES MEER
Bekijk alle NIEUWSBERICHTEN