Let op! Geld lenen kost geld
Langer Thuis Wonen Fijn Wonen Schilderen Vrouw Schildersdoek Rechts 665X436

Verzilverlening

Almelo

De SVn Verzilverlening is een bijzondere hypothecaire lening om producten of diensten aan te schaffen of een huis te verbouwen, te verbeteren of te verduurzamen.

 • 40 jaar een vaste rente en een vaste looptijd van 75 jaar
 • Je betaalt geen maandlasten door een oplopende schuld
 • Verstrekt via de notaris

Kom je in aanmerking voor deze lening?

De instantie die de lening verstrekt, bepaalt of je aan de voorwaarden voldoet. Dit kan de gemeente, provincie of woningcorporatie zijn. De voorwaarden en het budget kunnen verschillen.

Condities van deze regeling

 • U kunt alleen een aanvraag doen als u een toewijzingsbrief van uw gemeente of provincie heeft ontvangen.
 • Bent u benieuwd welke voorwaarden en/of maatregelen voor uw gemeente gelden? Kijk dan op de website van uw gemeente.
 • www.almelo.nl/lening-woningverbetering-en-verduurzaming

Klik hier om de stappen voor het aanvragen van deze lening te bekijken.

Voorwaarden van deze regeling

 • Minimum leenbedrag € 2.500,-
 • Maximum leenbedrag € 30.000,-
 • De looptijd bedraagt 900 maanden.
 • De rentevaste periode bedraagt 480 maanden.
 • Wel toegestaan toegestaan voor eigenaren/bewoners.
 • De minimum leeftijd van beide aanvragers op het moment van aanvragen is 58 jaar.

SVn Verzilverlening

Een SVn Verzilverlening is een bijzondere Hypothecaire lening om producten of diensten aan te schaffen of een (onder)pand te verbouwen, te verbeteren of te verduurzamen. Voor deze Hypothecaire lening is het noodzakelijk dat u eigenaar bent van een (onder)pand waarop wij een hypotheekrecht kunnen vestigen. Daarnaast moet uw pand over ruim voldoende overwaarde beschikken. Het hypotheekrecht geeft ons de benodigde zekerheid en maakt het mogelijk om uw (onder)pand te verkopen als u niet of niet volledig betaalt.

Er bestaan meerdere typen hypothecair krediet, denk hierbij aan verschillende aflosvormen zoals annuïtair, lineair en aflossingsvrij.

Wij verstrekken alleen Hypothecaire leningen met annuïtaire aflossing en enkele speciale vormen zoals de Verzilverlening. De Verzilverlening is een unieke lening waarbij de verschuldigde rente jaarlijks bij uw schuld wordt opgeteld. U heeft maandelijks dus geen lasten, maar uw schuld wordt wel steeds hoger. Bij de verstrekking van de Verzilverlening wordt er niet gekeken naar uw financiële draagkracht en uw bestaande verplichtingen. Wel moet uw woning over ruim voldoende overwaarde beschikken. Wij rekenen met 80% van de waarde van de woning. De overwaarde moet voldoende zijn voor de leensom plus de rente. Als u wilt weten of u voldoende overwaarde heeft kunt u de berekening doen op onze site


Bekijk de actuele:

Kosten

 • Afsluitkosten SVn Verzilverlening: € 500,-.
 • Deze kosten worden ingehouden op de hoofdsom van de SVn Verzilverlening.
 • Overige kosten, zoals kosten voor financieel advies, taxatie en notaris.

Vragen?

Heb je algemene vragen over het aanvraagproces of de lening, dan kun je contact opnemen met SVn. Voor vragen over specifieke voorwaarden van de verordening kun je ook contact opnemen met de gemeente/provincie: gemeente@almelo.nl.

Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Duurzaam Maken En Renoveren Header Frans En Marion

"We willen hier samen heel oud worden."

Frans en Marion

Zo werkt het

Je lening aanvraag binnen 7 stappen

 • Aanvragen bij jouw gemeente

  Als je in aanmerking komt, krijg je een toewijzing. Deze toewijzing heb je nodig bij de aanvraag van de Verzilverlening. Het verkrijgen van deze toewijzingsbrief is geen garantie voor het verkrijgen van de lening.
 • Ga naar www.svn.nl voor de aanvraag

  Je typt de gemeente- of de plaatsnaam van jouw woning in, deze staat ook op jouw toewijzingsbrief. Vervolgens vul je hierbij in dat je 'particulier' bent en dat de lening is voor 'langer thuis wonen'. Je klikt op ‘zoek mogelijkheden’. Daarna klik je door naar de Verzilverlening. Je kunt hier kiezen om eerst een berekening te maken, via de knop 'Bereken', of om direct door te gaan naar de digitale aanvraagstraat via 'Aanvragen'. Je vult de aanvraag volledig in en vraagt de lening aan. Er wordt een ‘MijnSVn-omgeving’ voor je aangemaakt, die je moet activeren.
 • Voeg alle documenten toe

  In jouw MijnSVn staat het rentevoorstel. Daar upload je ook alle documenten. Zodra de aanvraag compleet is en alle documenten akkoord zijn, toetsen wij jouw aanvraag.
 • Beoordeling van jouw aanvraag

  Onze toets kan positief of negatief zijn. Bij een negatieve toets ontvang je een afwijzing. Bij een positieve toets ontvang je onze definitieve offerte, in jouw MijnSVn omgeving. Bij de offerte ontvang je de Voorwaarden voor Hypothecair Krediet. De European Standard Information Sheet (ESIS), waarop de belangrijkste informatie over onze lening staat. En ons Privacyreglement en onze Dienstenwijzer.
 • Upload de getekende offerte

  Als je akkoord gaat met onze offerte, upload je de ondertekende offerte en eventuele nog ontbrekende documenten, in jouw MijnSVn.
 • Wij versturen de stukken naar jouw notaris

  Je mag jouw eigen notaris kiezen. Je maakt vervolgens zelf een afspraak met de notaris.
 • Het bedrag komt in een bouwdepot

  Nadat wij van jouw notaris de bevestiging van het passeren van jouw hypotheekakte hebben ontvangen, stort SVn het leenbedrag in een bouwdepot. De werkzaamheden kunnen beginnen. Uit het bouwdepot kun je declareren door facturen in te dienen. De gemeente beoordeelt de facturen. SVn betaalt rechtstreeks uit aan de aannemer/installateurs. Let op: notaris, taxatie en/of bemiddelingskosten kun je na het passeren ook achteraf declareren.

Veelgestelde vragen

Wanneer krijg ik reactie van SVn op mijn aanvraag?

Je krijgt reactie op je aanvraag nadat wij deze beoordeeld hebben. De doorlooptijd kun je versnellen door de documenten zo snel mogelijk aan te leveren via de MijnSVn-omgeving. We doen ons uiterste best om jouw aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Als je een lening hebt aangevraagd kun je ook online op MijnSVn de status van je aanvraag volgen.

Welke leningen worden er aangeboden in mijn gemeente?

Omdat het aanbod per gemeente verschilt hebben we een tool ontwikkeld waarin je na het intoetsen van je gemeente en doel meteen een overzicht krijgt wat er allemaal in jouw gemeente kan. 

Op svn.nl/leningzoeker kan je jouw gegevens invullen. 

Hoe verloopt het proces nadat de aanvraag akkoord is bevonden door SVn?

Nadat de aanvraag door ons akkoord is bevonden, sturen wij voor een hypothecaire aanvraag de stukken naar de notaris. Indien het gaat om een persoonlijke lening, nemen wij de aanvraag in beheer en verzenden we de declaratieformulieren naar je toe.

Bekijk alle veelgestelde vragen