Let op! Geld lenen kost geld
Vrouw Eettafel Laptop Kind Spelen Auto Woonkamer 665X436

Maatwerklening

Renkum

De SVn Maatwerklening is een lening die wordt verstrekt als jouw inkomen niet voldoende is voor een reguliere lening. Je gebruikt de lening om noodzakelijke maatregelen door te voeren aan je huis.

 • Betaal wat je financieel aan kunt
 • Hertoetsmomenten
 • Verstrekt via de notaris

Kom je in aanmerking voor deze lening?

De instantie die de lening verstrekt, bepaalt of je aan de voorwaarden voldoet. Dit kan de gemeente, provincie of woningcorporatie zijn. De voorwaarden en het budget kunnen verschillen.

Condities van deze regeling

Klik hier om de stappen voor het aanvragen van deze lening te bekijken.

Voorwaarden van deze regeling

 • Minimum leenbedrag € 2.500,-
 • Maximum leenbedrag € 50.000,-
 • De looptijd bedraagt 360 maanden.
 • De rentevaste periode bedraagt 360 maanden.
 • Wel toegestaan voor eigenaren/bewoners.
 • De minimum leeftijd op het moment van aanvragen is 18 jaar.

SVn Maatwerklening

De SVn Maatwerklening is een bijzondere hypothecaire lening. Je kunt alleen in aanmerking komen voor deze lening als jouw inkomen niet voldoende is voor een normale lening.

De SVn Maatwerklening bestaat altijd uit twee delen. Een deel dat je annuïtair aflost en een deel dat oploopt zolang je de lasten niet kunt betalen. Dit deel noemen we een Combinatielening. De eerste 3 jaar heb je geen maandlasten. De aflossing van jouw SVn Maatwerklening ‘betaal’ je de eerste 3 jaar met de Combinatielening. De Combinatielening loopt daardoor de eerste 3 jaar altijd op. Na deze periode van drie jaar betaal je in principe gewoon rente en aflossing. Wanneer je denkt dat het inkomen van uw huishouden onvoldoende is, kun je een hertoets aanvragen. Als jouw inkomen op dat moment inderdaad onvoldoende is, betaal je een maandlast die wél past bij het inkomen van jouw huishouden. Na het 3e, 6e, 10e en 15e jaar van de looptijd kun je een hertoets aanvragen en wordt de draagkracht telkens opnieuw beoordeeld. Op het moment dat je de volledige rente en/of aflossing betaalt, los je op beide leningdelen af.

Schematische weergave als u de hele looptijd geen maandlasten betaalt:


 
De hoofdsom van de Maatwerklening loopt af. 


De hoofdsom van de Combinatielening loopt op.

Meer informatie

Kosten

 • Afsluitkosten SVn Maatwerklening: € 950,-.
 • Deze kosten worden ingehouden op de hoofdsom van de SVn Maatwerklening.
 • Hertoetskosten voor de SVn Maatwerklening: € 155,-
 • Overige kosten zoals kosten voor financieel advies, taxatie en notaris zijn voor eigen rekening.

Vragen?

Heb je algemene vragen over het aanvraagproces of de lening, dan kun je contact opnemen met SVn. Voor vragen over specifieke voorwaarden van de verordening kun je ook contact opnemen met de gemeente/provincie: Team Ruimtelijk Domein via (026) 33 48 111 of info@renkum.nl.

Duurzaam Maken En Renoveren Header Andries En Henriette

"Volgend jaar hopen we zelfvoorzienend te zijn."

Andries en Henrietta

Zo werkt het

Je lening aanvraag binnen 7 stappen

 • Vraag om een toewijzing van jouw gemeente of provincie

  Je neemt contact op met jouw gemeente. Deze stelt vast of je aan de voorwaarden voldoet. Alleen met de toewijzingsbrief van jouw gemeente (of in sommige gevallen de provincie) kun je de lening aanvragen. Het verkrijgen van deze toewijzingsbrief is geen garantie voor het verkrijgen van de lening.
 • Download het aanvraagformulier en verzamel alle documenten

  Op deze pagina kun je het aanvraagformulier downloaden. Daarbij vind je een checklist waarop je kunt zien welke documenten wij van jou nodig hebben. Je vult het aanvraagformulier in en stuurt deze per mail samen met de documenten naar SVn.
 • Beoordeling van jouw aanvraag

  Als jouw aanvraag compleet is en alle stukken zijn akkoord, beoordelen wij jouw aanvraag. Op basis van onder andere de BKR-toets, de voorwaarden en de door jou verstrekte gegevens. Bij een positieve beoordeling ontvangt je onze offerte.
 • Neem uw offerte goed door

  In de offerte staat: het leenbedrag, de maandtermijn (rente en aflossing), het rentepercentage en de looptijd van de lening. Bij de offerte ontvang je ook voorwaarden en belangrijke informatie over de lening.
 • Stuur de ondertekende offerte terug

  Als je akkoord gaat met onze offerte, stuur je ons de ondertekende offerte en eventuele nog ontbrekende stukken. Ook geef je door van welke notaris je gebruik wilt maken.
 • Maak een afspraak bij de notaris

  Als we de ondertekende offerte ontvangen hebben, versturen wij de aktestukken naar jouw notaris. Je maakt zelf een afspraak met jouw notaris voor het ondertekenen van de hypotheekakte.
 • Het leenbedrag komt beschikbaar in een bouwdepot

  Nadat alle papieren bij de notaris ondertekend zijn, komt het leenbedrag beschikbaar in een bouwdepot. Je ontvangt van ons formulieren, waarmee je de nota’s van de bedrijven die voor je aan de slag gaan, bij ons declareert. Wij betalen de nota’s rechtstreeks aan het bedrijf uit.

Veelgestelde vragen

Kom ik in aanmerking voor een lening?

SVn werkt samen met gemeenten en provincies. Op svn.nl/leningzoeker zie je welke leningen jouw gemeente of provincie aanbiedt. Staat er een lening bij die bij jouw situatie past? Maak dan een proefberekening. Mag je volgens deze berekening geld lenen? Vraag dan om toestemming bij je gemeente of provincie. Zij bepalen of je aan de voorwaarden voor een lening voldoet. Als dat zo is, krijg je een zogenoemde toewijzingsbrief. Dit betekent nog niet dat je de lening krijgt. SVn bekijkt of je financiële situatie het toelaat om geld te lenen.

Wanneer krijg ik reactie van SVn op mijn aanvraag?

Je krijgt reactie op je aanvraag nadat wij deze beoordeeld hebben. De doorlooptijd kun je versnellen door de documenten zo snel mogelijk aan te leveren via de MijnSVn-omgeving. We doen ons uiterste best om jouw aanvraag zo snel mogelijk te behandelen. Als je een lening hebt aangevraagd kun je ook online op MijnSVn de status van je aanvraag volgen.

Wat zijn de kosten van een lening?

Voor een persoonlijke lening worden geen afsluitkosten in rekening gebracht. De kosten voor het afsluiten van een hypothecaire lening zijn per product verschillend. Bekijk hier het overzicht van de kosten per product

Bekijk alle veelgestelde vragen