Consunpark Breda Transformatie Gebouw Woningen Spelend Kind 2 665X436

Zakelijke lening

Rotterdam

Een zakelijke lening is een geldlening die bijvoorbeeld gebruikt wordt om een gebouw aan te schaffen, te renoveren of te verduurzamen.

 • Tussentijds kosteloos aflossen
 • Diverse mogelijkheden voor looptijden, afloswijze en zekerheden
 • Verstrekking met en zonder notaris mogelijk

Kom je in aanmerking voor deze lening?

De instantie die de lening verstrekt, bepaalt of je aan de voorwaarden voldoet. Dit kan de gemeente, provincie of woningcorporatie zijn. De voorwaarden en het budget kunnen verschillen.

Condities van deze regeling

 • U kunt alleen een aanvraag doen als u een toewijzingsbrief van uw gemeente heeft ontvangen.
 • Bent u benieuwd welke voorwaarden en/of maatregelen voor uw gemeente gelden? Kijk dan op de website van uw gemeente.
 • Het rentepercentage wordt vastgesteld op het moment van toewijzen.

Voorwaarden van deze regeling

 • Minimum leenbedrag € 100.000,-
 • Maximum leenbedrag € 500.000,-
 • De looptijd bedraagt 360 maanden.

SVn Zakelijke lening

Een SVn Zakelijke lening is een geldlening die bijvoorbeeld gebruikt wordt om een (onder)pand aan te schaffen, te verbouwen, te verbeteren of te verduurzamen. De aanvrager is een rechtspersoon of de financiering heeft een zakelijk doel.

Een Zakelijke financiering kan worden verstrekt met of zonder hypothecaire zekerheid. Voor een Zakelijke financiering met hypotheekrecht is het noodzakelijk dat u eigenaar bent van een (onder)pand waarop wij een hypotheekrecht kunnen vestigen. Het hypotheekrecht geeft ons de benodigde zekerheid en maakt het mogelijk om uw (onder)pand te verkopen als u niet of niet volledig betaalt. Voor een Zakelijke financiering zonder zekerheid wordt een onderhandse akte gesloten of een authentieke akte bij de notaris.

Ook kunnen er bijzondere afspraken met u gemaakt worden voor extra zekerheden of voorwaarden. Er bestaan meerdere typen Zakelijk krediet, denk hierbij aan verschillende aflosvormen zoals annuïtair, lineair en aflossingsvrij.

Bekijk de actuele Algemene Bepalingen Zakelijk.

Kosten

 • Afsluitkosten: 1% van de hoofdsom met een minimum van € 1.500,-.
 • Deze worden ingehouden op de SVn Zakelijke lening.
 • Overige kosten, zoals kosten voor financieel advies, taxatie en notaris.

Vragen?

Heb je algemene vragen over het aanvraagproces of de lening, dan kun je contact opnemen met SVn. Voor vragen over specifieke voorwaarden van de verordening kun je ook contact opnemen met de gemeente/provincie: .

Transformatie Maassluis Oud Pand Rabobank

"We hebben al eens eerder een financiering aangevraagd en weten nu hoe het werkt. De specialisten bij SVn weten goed wat er bij ons speelt. Het regelen van deze financiering was een heel soepel proces.”

Twan Mahler

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een lening?

Voor een persoonlijke lening worden geen afsluitkosten in rekening gebracht. De kosten voor het afsluiten van een hypothecaire lening zijn per product verschillend. Bekijk hier het overzicht van de kosten per product

Welke leningen worden er aangeboden in mijn gemeente?

Omdat het aanbod per gemeente verschilt hebben we een tool ontwikkeld waarin je na het intoetsen van je gemeente en doel meteen een overzicht krijgt wat er allemaal in jouw gemeente kan. 

Op svn.nl/leningzoeker kan je jouw gegevens invullen. 

Bekijk alle veelgestelde vragen