Let op! Geld lenen kost geld
Echtpaar Man Vrouw Gesprek Laptop Eetafel 665X436

Hypothecaire lening

Een hypothecaire lening is een geldlening die bijvoorbeeld gebruikt wordt om een huis of gebouw te renoveren of te verduurzamen.

 • Verstrekt via de notaris
 • Vaste gunstige rente voor de gehele looptijd of een deel van de looptijd
 • Vaste looptijd

Kom je in aanmerking voor deze lening?

Voordat je deze lening kunt aanvragen, heb je toestemming nodig van de gemeente of provincie waarin je woont (gaat wonen) of van de woningcorporatie. Iedere instantie heeft een eigen beleid en bekijkt of je voldoet aan hun voorwaarden en of ze nog voldoende budget hebben. Dit kan per instantie of situatie verschillen.

Condities van deze regeling

Voorwaarden van deze regeling

 • Minimum leenbedrag € 20.001,-
 • Maximum leenbedrag € 50.000,-
 • De looptijd bedraagt 180 maanden.
 • De rentevaste periode bedraagt 180 maanden.
 • Niet toegestaan toegestaan voor eigenaren.
 • Wel toegestaan voor eigenaren/bewoners.
 • Niet toegestaan toegestaan voor verhuurders.
 • De minimum leeftijd op het moment van aanvragen is 18 jaar.

SVn Hypothecaire lening

Een Hypothecaire lening is een geldlening die bijvoorbeeld gebruikt wordt om een (onder)pand te verbouwen, te verbeteren of te verduurzamen. Voor een Hypothecaire lening is het noodzakelijk dat je eigenaar bent van een (onder)pand waarop wij een hypotheekrecht kunnen vestigen. Het hypotheekrecht geeft ons de benodigde zekerheid en maakt het mogelijk om jouw (onder)pand te verkopen als je niet of niet volledig betaalt.

Er bestaan meerdere typen hypothecair krediet, denk hierbij aan verschillende aflosvormen zoals annuïtair, lineair en aflossingsvrij.

Wij verstrekken alleen Hypothecaire leningen met annuïtaire aflossing. 

Schematische weergave van een annuïtaire aflossing:Bekijk de actuele Algemene Bepalingen Hypothecair krediet of lees meer over onze dienstverlening in de vergelijkingskaart.

Kosten

 • Afsluitkosten SVn hypotheek: € 850,-.
 • Deze kosten worden ingehouden op de hoofdsom van de SVn hypotheek.
 • Overige kosten zoals kosten voor financieel advies, taxatie en notaris kunnen worden meegefinancierd. Het is aan uw gemeente of provincie of dit mag.

Vragen?

Heb je algemene vragen over het aanvraagproces of de lening, dan kun je contact opnemen met SVn. Voor vragen over specifieke voorwaarden van de verordening kun je ook contact opnemen met de gemeente/provincie: via klimaatbureau@tilburg.nl.

Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Familie Hobo Lisse Quote

"Het is weer heerlijk onbezorgd wonen hier."

Peter en Linda

Veelgestelde vragen

De rente op de offerte is anders dan in de toewijzingsbrief, kan ik deze toch ondertekenen?

Is de rente in de toewijzingsbrief anders dan in de offerte voor je persoonlijke lening? De rente op de toewijzingsbrief is leidend. Wij willen je vragen de offerte toch te tekenen en te uploaden. Wij passen de rente automatisch aan, nadat wij alle documenten van je hebben ontvangen en beoordeeld. Je ontvangt hierna een nieuwe offerte van ons met de juiste rente.

Kan ik de hoogte van mijn lening aanpassen?

Het bedrag dat je wilt lenen noemen we de hoofdsom van de lening. Wil je dit tijdens je aanvraag aanpassen? Neem dan contact met ons op via telefoon of e-mail. Het is niet altijd nodig om een nieuwe aanvraag te doen. 

Goed om te weten is dat de maximale lening nooit hoger kan zijn dan het bedrag dat vermeld staat op de toewijzingsbrief. 

Het is niet mogelijk om de hoogte van je lopende lening aan te passen.

Kan ik mijn bankrekeningnummer nog wijzigen?

Wil je de bankrekening wijzigen waarvan wij de maandlasten van de lening gaan incasseren? Dat kan. Vul het nieuwe rekeningnummer in op de SEPA-machtiging die je aanlevert bij de documenten. Dit document vind je bij de offerte in MijnSVn. Wij nemen je gewijzigde rekeningnummer over uit dit document.

Bekijk alle veelgestelde vragen