Alle thema's

Woningen en gebouwen verbeteren

Financier noodzakelijk onderhoud of renovatie

Soms kan onderhoud of een renovatie van een pand niet langer wachten. Het dak moet bijvoorbeeld vervangen worden of oude kozijnen en beglazing moeten worden vernieuwd.

Als de situatie onveilig wordt en er bijvoorbeeld asbest in een woning of bedrijfspand aanwezig is, of wanneer de fundering moet worden hersteld, is de noodzaak nóg groter. Met gunstige financieringsoplossingen stimuleert u de eigenaren om deze (noodzakelijke) maatregelen te treffen. Gebouweigenaren kunnen de verbeteringen meteen door laten voeren en kunnen daarna weer veilig en gezond wonen en werken.

Slim combineren

De verplichte renovaties, zoals het verwijderen van asbest, funderingsherstel en achterstallig onderhoud, brengen ook veel voordelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld gunstig voor waardebehoud van een woning of gebouw. Daarnaast is dit ook een zeer goed moment om te investeren in energiebesparende maatregelen of alternatieve vormen van energie opwekken. De besparing op de energiekosten zorgt ervoor dat de investeringen worden terugverdiend. Een slimme investering voor gebouweigenaren én het draagt bij aan de klimaatdoelen van uw gemeente of provincie.

Maatschappelijke waarde

Samen met u denken we na over de beste inrichting van uw fondsen of regelingen. SVn heeft kennis van en ervaring met allerlei financieringsvormen. We ondersteunen u ook bij het zoeken naar cofinanciering. We kijken naar wat het beste past binnen uw opgave en financiële mogelijkheden. Ook nemen we u alle zorg uit handen door de regie op de uitvoering te nemen. SVn kan onder andere het beheer, de coördinatie, marketing, beheer en ook de acquisitie voor u verzorgen. Uiteraard bepaalt u zelf het risicobeleid.

Met onze aanpak haalt u meer uit uw middelen

U als gemeente of provincie heeft oog voor de problemen in de lokale samenleving. Wij helpen u. Samen stimuleren we eigenaren tot actie om gebouwen en woningen te verbeteren. Met onze aanpak haalt u meer uit uw middelen. U investeert in meer dan alleen financieel rendement: u creëert maatschappelijke waarde. Veel lokale overheden doen daarom al mee.

Overweegt u een financiering aan te bieden? U regelt het in drie stappen. Bekijk ons Stappenplan financieringsregeling aanbieden.

Waarom een financiering via SVn?

  • Met onze leningen kiest u voor een oplossing met een laag risico voor u als financier.
  • Subsidies zijn eenmalig; onze financieringsoplossingen zijn daarentegen revolverend.
  • U kunt ervoor kiezen om het geld opnieuw voor deze doelgroep in te zetten.
  • SVn verzorgt de financiële toets om te bepalen of de aanvrager in aanmerking komt voor een lening en bepaalt de definitieve hoogte van de lening.
  • Specifiek voor de SVn Maatwerkleningasbestdaksanering geldt dat er een Rijksbijdrage van € 12 miljoen beschikbaar is voor gemeenten en provincies ter dekking van de kosten en financiële risico’s.

Heeft uw inwoner behoefte aan advies?

We kunnen niet adviseren welke financieringsoplossing het meest geschikt is voor de klant. Wil uw inwoner graag advies? Dan is het verstandig advies in te winnen bij een erkend financieel adviseur.

Meer weten over onze oplossingen?

Neem vrijblijvend contact op met onze relatiemanagers via 088 253 9555. Zij vertellen u er graag meer over.

Neem contact op met onze relatiemanagers

Nieuws

Nieuws / 30-08-2021

Fonds Wonen in Westerkwartier (Groningen)

LEES MEER
Nieuws / 09-06-2021

Energietransitielening voor grote Rotterdamse VvE's gestart

LEES MEER
Waarschuwingslint asbest
Nieuws / 12-05-2021

Rijk stimuleert provincies en gemeenten tot aanpak asbestdak

LEES MEER
Bekijk alle NIEUWSBERICHTEN