Consunpark Breda Transformatie Gebouw Woningen Spelende Kinderen 665X436

Gebouwen verduurzamen en renoveren

Met een financieringsoplossing op maat kun je bedrijven in je gemeente of provincie stimuleren om duurzame maatregelen te treffen, over te stappen op duurzame bronnen en hun pand te verbeteren. Zo neem je ze mee in de energietransitie en zorg je dat gebouwen een veilige plek zijn om in te verblijven.

4 redenen om verduurzaming en renovatie van gebouwen via SVn te financieren

Altijd met NHG

Zekerheid over beschikbaar gestelde gelden (laag risico)

Revolverende werking

Beschikbaar gestelde gelden worden steeds opnieuw ingezet voor de doelgroep

SVn verzorgt het proces

Van aanvraag tot beheer van de lening

Leningen met een bijdrage

Aan lokale/regionale klimaatdoelen

Stimuleer lokale en/of regionale verduurzaming

Energiezuinige gebouwen kunnen lokaal en/of regionaal een groot verschil maken. Ze zorgen in je gemeente of provincie voor grote sprongen richting klimaatdoelen en het verlagen van de CO2-uitstoot.

Om ondernemers te stimuleren hun pand aan te pakken is financiering nodig. Met een lening maak je duurzame maatregelen mogelijk én aantrekkelijk. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld hun lampen vervangen door ledverlichting, zonnepanelen op hun dak leggen en investeren in energiezuinige installaties. Een financiering kan net het benodigde zetje zijn voor een bedrijf om een duurzaam project van de grond te krijgen.

Financier (noodzakelijk) onderhoud of renovatie

Wil je bedrijven helpen met het veilig houden van hun gebouw? Ook hier biedt een financieringsoplossing een helpende hand. Soms is een verbouwing of renovatie van een gebouw zelfs noodzakelijk. Zeker wanneer een situatie onveilig wordt, wil je niet dat dit blijft liggen door onvoldoende middelen van de gebouweigenaar. Denk aan situaties waarin een fundering niet goed meer is, bij constatering van asbest of bij achterstallig onderhoud.

Noodzakelijke renovaties combineren met verduurzaming

Het loont vaak om noodzakelijke renovaties te combineren met de investering in energiebesparende maatregelen of duurzame vormen van energie opwekken. Bijvoorbeeld het isoleren van het dak wanneer er door asbestverwijdering een nieuw dak nodig is. Of het vervangen van de verouderde cv-installatie door een warmtepomp. Met de besparing op de energiekosten verdient een ondernemer de investering meestal terug. Ook kan een gebouw in waarde stijgen. Een slimme investering voor gebouweigenaren dus, die daarnaast bijdraagt aan de klimaatdoelen van je gemeente of provincie.

Financieringsoplossing op maat

Een financiering aanbieden is maatwerk. Wat er in de ene gemeente of provincie speelt, kan elders weer anders zijn. Daarom gaan we samen in gesprek om tot de beste inrichting van een regeling of fonds te komen, passend binnen de opgave en financiële mogelijkheden van je gemeente of provincie. Eventueel helpen we bij het zoeken naar cofinanciering. Je bepaalt zelf het risicobeleid en wat je uit handen wilt geven. SVn kan je geheel ontzorgen als je dat wilt; van uitvoering tot beheer van de leningen en van marketing tot acquisitie.

Revolverende werking: uitgeleend geld komt terug naar gemeente of provincie

Het uitgeleende geld komt ook weer terug. Rente en aflossing van de leningen vloeien namelijk terug naar de gemeente of provincie. Dankzij de zogenoemde revolverende werking kan het uitgeleende geld weer gebruikt worden voor nieuwe leningen voor duurzame en goed onderhouden gebouwen. Veel gemeenten en provincies passen deze bewezen manier van duurzaam financieren bij SVn al toe.

Meer over verduurzamen en renoveren
Bekijk hier de informatie voor gebouweigenaren

Een nieuwe regeling aanbieden in 3 stappen

Overweeg je een financieringsregeling voor bedrijven in je gemeente of provincie aan te bieden? Dat kan in 3 stappen.

Ja, ik wil aan de slag
In 3 stappen op weg

Wij helpen je graag

Meer weten over wat een financiering voor duurzame en veilige gebouwen kan betekenen in jouw gemeente of provincie?