Hertoets Starterslening

Lees meer

Wat is de hertoets?

Met de hertoets beoordeelt SVn of u het afgesproken maandbedrag dat in uw offerte staat kunt betalen. U ontvangt hiervoor een uitnodigingsbrief. Als u de hertoets niet aanvraagt, gaan wij het maandbedrag van uw iban incasseren. Vraagt u geen hertoets aan? Dan kunt u dat later ook niet meer doen. 

Kom ik aanmerking voor de hertoets?

Dat is afhankelijk van uw inkomen. Is uw inkomen gestegen? Dan kunt u zelf met een proeftoets berekenen of u nog in aanmerking komt voor een hertoets. Hiervoor heeft u een uitnodigingsbrief nodig met inlogcodes. Heeft u deze brief niet ontvangen? Dan is de hertoetsperiode nog niet aangebroken. Twijfelt u hierover? Check dan in het volgende schema wanneer u de brief kunt verwachten.

Het is interessant om een hertoets aan te vragen als:

  • u minder verdient dan tijdens de aanvraag van de Starterslening
  • uw huishouden kleiner is geworden.

Ik heb al eerder een hertoets gedaan

Er zijn meerdere hertoetsmomenten. Het eerste moment is aan het einde van de eerste periode (van 3 jaar) waarin u geen rente en aflossing betaalt. Als het nodig is kan dit  worden verlengd. U vraagt dan aan het einde van periode 2 weer een hertoets aan. Dit geldt vervolgens ook voor periode 3, en 4 als u nog niet de volledige rente en aflossing betaalt. U betaalt bij iedere hertoets een vergoeding. Op dit moment is dat € 155,-

 Looptijd hertoetsperiode
Periode 10 t/m 3e jaar
Periode 24e t/m 6e jaar
Periode 37e t/m 10e jaar
Periode 411e t/m15e jaar
Periode 516e t/m 30e jaar

 

Betaalt u al volledig rente en aflossing? Dan kunt u geen hertoets meer aanvragen. Kunt u geen hertoets meer aanvragen, maar heeft u betalingsproblemen? Neem dan contact met ons op, dan zoeken we samen een oplossing.

Hertoets vóór 2007 aangevraagd?

Heeft u vóór 2007 een Starterslening aangevraagd? Dan is het op dit moment alleen mogelijk om met een schriftelijk aanvraagformulier de hertoets aan te vragen. Deze ontvangt u per post. Heeft u deze brief niet ontvangen? Dan is de hertoetsperiode nog niet aangebroken. Via de digitale checklist kunt u bekijken welke documenten wij nodig hebben voor de beoordeling.

Klanten die een Starterslening hebben aangevraagd voor 2007 kunnen helaas geen proefberekening doen. Er is geen online module beschikbaar. De rekenmethode wijkt af omdat in 2007 de voorwaarden zijn gewijzigd. Voor klanten uit de stad Groningen is dit in 2013 pas gewijzigd.

Liever schriftelijk aanvragen hertoets?

Als u een uitnodiging voor een digitale hertoets heeft gekregen, maar u wilt deze niet digitaal aanvragen dan kunt dit ook schriftelijk doen. Neem hiervoor contact met ons op via contact.

Hertoets na 2007 aangevraagd?

Dan kunt u gebruik maken van de online aanvraagmodule. Hiervoor heeft u de inloggegevens nodig die u per brief ontvangt.

Hertoets online

Met behulp van de online hertoets-tool berekent u of uw inkomen toereikend is om de volledige maandtermijn te betalen en of u eventueel een hertoets kunt aanvragen.

Start de hertoets

Hertoets aanvragen

Met de hertoets beoordeelt SVn of u het afgesproken maandbedrag kunt betalen. Indien dit niet het geval is wordt het bedrag verlaagt voor de komende periode.

Nieuws

Wat verandert NHG in 2019?
Nieuws / 19-12-2018

Wat verandert NHG in 2019?

LEES MEER
Hoe komt de starter in een nieuwbouwwoning terecht?
Nieuws / 14-11-2018

Hoe komt de starter in een nieuwbouwwoning terecht?

LEES MEER
Koopwoningmarkt blijkt ondanks herstel verre van gezond
Nieuws / 12-11-2018

Koopwoningmarkt blijkt ondanks herstel verre van gezond

LEES MEER
Bekijk alle NIEUWSBERICHTEN