Wat is de hertoets?

Met de hertoets beoordeelt SVn of je rente en/of aflossing van jouw SVn lening maandelijks kunt betalen. Kun je het (volledige) maandbedrag (nog) niet betalen? Dan berekenen wij wat je wel kunt betalen per maand de aankomende periode.  


Heeft het zin om een hertoets aan te vragen?

Dat is afhankelijk van jouw inkomen. Je kunt zelf online berekenen of het voor jou zin heeft om een hertoets aan te vragen. Indien je een hertoets wil aanvragen kun je dat via de online aanvraagmodule direct doen.

Het is waarschijnlijk interessant om een hertoets aan te vragen als:

  • je minder verdient dan tijdens de aanvraag van de SVn lening;
  • je al eerder een hertoets deed.

Wanneer vraag je een hertoets aan?

Er zijn verschillende periodes gedurende de looptijd van jouw SVn lening (zie onderstaand schema). Een hertoets kun je aanvragen voordat jouw nieuwe periode begint. Het eerste moment is aan het einde van de eerste periode (van 3 jaar) waarin je geen rente en aflossing betaalt. Zolang je nog niet het volledige maandbedrag betaalt, ontvang je voorafgaand aan de nieuwe periode opnieuw een uitnodiging.

Schema hertoetsperiodes:

  Looptijd hertoetsperiode
Periode 1 0 t/m 3e jaar
Periode 2 4e t/m 6e jaar
Periode 3 7e t/m 10e jaar
Periode 4 11e t/m15e jaar
Periode 5 16e t/m 30e jaar

 

Goed om te weten

Vraag je geen hertoets aan? Dan ga je het volledige maandbedrag betalen. Je kunt hierna geen hertoets meer aanvragen.

Je betaalt bij iedere hertoets een vergoeding. Op dit moment is dat € 155,-.

Let op, ook als je tijdens de looptijd van jouw lening geen aflossing betaalt, moet de lening wel aan het einde van de looptijd zijn afbetaald.

Kun je geen hertoets meer aanvragen, maar verwacht je betalingsproblemen? Neem dan contact met ons op, dan zoeken we samen een oplossing.

Hertoets van een lening die vóór 2007 aangevraagd?

Heb je vóór 2007 een SVn lening aangevraagd? Dan kun je helaas online geen juiste proefberekening doen. De online module is wel beschikbaar maar de proefberekening zal afwijken van de uiteindelijke berekening. Als je twijfelt of het aanvragen van een hertoets voor jou zin heeft, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen. De rekenmethode wijkt af omdat in 2007 de voorwaarden zijn gewijzigd. Voor klanten uit de stad Groningen is dit in 2013 pas gewijzigd.

Starterslening - Hertoets

Wanneer je een hertoets van jouw Starterslening hebt aangevraagd en wij alle benodigde informatie van je ontvangen hebben, ontvang je binnen 10 werkdagen een e-mail met de uitslag. Ontbreekt er informatie of zijn er aanvullende documenten nodig? Dan is de doorlooptijd van jouw aanvraag langer.