Vve Schiedam Vooraanzicht Steigers 665X436

Stimuleringslening kleine VvE

Samen met de VvE verduurzamen en achterstallig onderhoud wegwerken.

De voordelen van de Stimuleringslening kleine VvE:

  • Financiering mét NHG mogelijk
  • Afgestemd op de wensen van de VvE
  • Voor VvE's met 7 of minder woningen

Met de VvE een verduurzamingsslag maken en achterstallig onderhoud aanpakken? Het kan met de Stimuleringslening kleine VvE.

SVn biedt kleine VvE’s een aantrekkelijke en verantwoorde financiering. De lening financiert energiebesparende maatregelen en het wegwerken van achterstallig onderhoud. Naast bijvoorbeeld zonnepanelen en isolatiemaatregelen kunnen VvE’s ook onderhoud als dakvervanging en balkonreparatie meenemen. Twee vliegen in één klap dus.

Waarom investeren in verduurzaming en onderhoud?

Een duurzaam en goed onderhouden appartementencomplex of woningblok betekent meer wooncomfort, minder energieverbruik en daarmee lagere energiekosten voor alle leden van de VvE. Woningen behouden ook hun waarde en zijn daardoor beter te verkopen.

Gunstige voorwaarden met ruimte voor eigen keuzes

De Stimuleringslening kleine VvE is voor VvE’s met maximaal 7 woningen/appartementen. Een VvE kan minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 per woning lenen. Afhankelijk van de wensen en de gemeente waarin de VvE zich bevindt, kan een VvE de lening in 10, 15 of 20 jaar aflossen. Check bij jouw gemeente tegen welke rente je kunt lenen. Je betaalt 1% afsluitkosten met een minimum van EUR 1.500. Bij een lening met NHG betaal je tevens een borgtochtprovisie van 0,6%. 

Extra zekerheid met NHG

VvE’s die extra financiële zekerheid willen voor het gezamenlijk aangaan van de lening, kunnen een lening aanvragen met NHG (Nationale Hypotheek Garantie).
Als een VvE-lid de lening niet meer kan betalen, dan staat NHG in veel gevallen borg voor een mogelijke betalingsachterstand op de lening bij SVn.

Omdat NHG een kwijtscheldingsregeling hanteert, zal de VvE de achterstand vaak niet alsnog hoeven te betalen. NHG biedt op verzoek budget coaching en maatwerk als VvE-leden een betalingsachterstand oplopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op de pagina van NHG.

Alleen achterstallig onderhoud?

Ook dan is het mogelijk om een lening aan te vragen (zonder NHG-borg).

Bekijk het aanbod in jouw gemeente

Samen met 328 gemeenten, 9 provincies en 23 woningcorporaties biedt SVn leningen aan. Deze instanties bepalen ieder voor zich welke en of ze oplossingen voor VvE's bieden.

Fout bij het ophalen van de gemeenten. Probeer het later opnieuw.

Bezig met zoeken van leningen …

Fout bij het ophalen van de zoekresultaten. Probeer het later opnieuw.

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden

Er zijn geen leningen gevonden voor {{ loanPurposeLabel }} in gemeente {{ currentMunicipality }}.

{{ currentMunicipality }} biedt wel onderstaande leningen aan:

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden.

{{ formatParticipantSubTitle(participant) }}

Ik wil een VvE-lening aanvragen. Doe ik dat bij de gemeente of bij SVn?

Je start je aanvraag bij je gemeente. Is je aanvraag in orde, dan krijg je van de gemeente een toewijzing. Met die toewijzing kun je vervolgens de lening bij ons aanvragen.

Goed om te weten: bij de aanvraag van een VvE-lening komt veel kijken. Zorg dus dat je je goed voorbereid en daar voldoende tijd voor inruimt.  Lees hier de stappen die je moet doorlopen als VvE als je een lening aanvraagt.

Ik wil verduurzamen of renoveren met mijn VvE. Waar moet ik beginnen?

Verduurzaming of onderhoud vraagt om een hele goede voorbereiding. Zijn alle eigenaren geïnformeerd? Heb je een vergunning nodig? Sommige vragen komen pas in een latere fase aan bod. Maar je moet er wél vast over nadenken. Daarom is het slim om alle stappen in de juiste volgorde te doorlopen. Zo zorg je dat je geen belangrijke dingen vergeet, of zaken dubbel doet. Tip: in de VvE Campagnetoolbox van VvE-belang staan al die stappen duidelijk omschreven.

Controleert of toetst SVn de eigenaren en bewoners, als mijn VvE een lening aanvraagt?

Een VvE-lening is een zakelijke lening, die aan de VvE wordt vertrekt. En niet aan de leden van de VvE. We toetsen en controleren de VvE-leden dus niet. Wel willen we weten of de VvE zelf er goed voorstaat.

Bekijk alle veelgestelde vragen