Vereniging van Eigenaars

Samen met de VvE verduurzamen en achterstallig onderhoud wegwerken

  • Financiering met NHG mogelijk
  • Afgestemd op de wensen van de VvE
  • Voor VvE’s met 7 of minder woningen

Met de VvE een verduurzamingsslag maken en achterstallig onderhoud aanpakken? Het kan met de Stimuleringslening kleine VvE.

SVn biedt kleine VvE’s een aantrekkelijke en verantwoorde financiering. De lening financiert energiebesparende maatregelen en het wegwerken van achterstallig onderhoud. Naast bijvoorbeeld zonnepanelen en isolatiemaatregelen kunnen VvE’s ook onderhoud als dakvervanging en balkonreparatie meenemen. Twee vliegen in één klap dus.

Waarom investeren in verduurzaming en onderhoud?

Een duurzaam en goed onderhouden appartementencomplex of woningblok betekent meer wooncomfort, minder energieverbruik en daarmee lagere energiekosten voor alle leden van de VvE. Woningen behouden ook hun waarde en zijn daardoor beter te verkopen.

Gunstige voorwaarden met ruimte voor eigen keuzes

De Stimuleringslening kleine VvE is voor VvE’s met maximaal 7 woningen/appartementen. Een VvE kan minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 per woning lenen. Afhankelijk van de wensen en de gemeente waarin de VvE zich bevindt, kan een VvE de lening in 10, 15 of 20 jaar aflossen. Check bij jouw gemeente tegen welke rente je kunt lenen. Je betaalt 1% afsluitkosten met een minimum van EUR 1.500. Bij een lening met NHG betaal je tevens een borgtochtprovisie van 0,6%. 

Extra zekerheid met NHG

VvE’s die extra financiële zekerheid willen voor het gezamenlijk aangaan van de lening, kunnen een lening aanvragen met NHG (Nationale Hypotheek Garantie).
Als een VvE-lid de lening niet meer kan betalen, dan staat NHG in veel gevallen borg voor een mogelijke betalingsachterstand op de lening bij SVn.

Omdat NHG een kwijtscheldingsregeling hanteert, zal de VvE de achterstand vaak niet alsnog hoeven te betalen. NHG biedt op verzoek budget coaching en maatwerk als VvE-leden een betalingsachterstand oplopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op de pagina van NHG.

Alleen aan de slag met achterstallig onderhoud?

Ook dan is het mogelijk om een lening aan te vragen (zonder NHG-borg).

Wat is er beschikbaar in mijn gemeente?

Bekijk de financieringsoplossingen per gemeente.

Is er nog geen financieringsoplossing beschikbaar in jouw gemeente?

Laat het ons weten via vve@svn.nl.

Door dit door te geven, helpt u ons met inventariseren hoeveel draagvlak er is voor deze financieringsoplossing in uw gemeente.

House