Vve Schiedam Houtrot 2 665X436

Achterstallig onderhoud aanpakken met je VvE

Investeren in gezond en veilig wonen

Blijft achterstallig onderhoud liggen? Je gebouw nú verbeteren met een VvE-lening heeft veel voordelen.

  • Gezond, veilig en comfortabel wonen
  • Dé kans om ook te verduurzamen
  • Een opknapbeurt kan gunstig zijn voor je woningwaarde

Betonrot, verroeste rioleringen, vocht en tocht. Een slecht onderhouden pand woont niet prettig. En soms zorgt het zelfs voor onveilige situaties. Wil jij met je VvE achterstallig onderhoud wegwerken? Maar is er te weinig geld in kas om de plannen uit te voeren? Wij helpen je VvE graag een handje mee.

Stel achterstallig onderhoud niet uit

Als VvE draag je samen zorg voor het onderhoud van je gebouw. Maar in de praktijk lukt het niet altijd om je pand in goede conditie te houden. Wacht je te lang met onderhoudswerkzaamheden? Dan kunnen de problemen groter worden en de kosten oplopen. En het kan gevaarlijk zijn: elk jaar breekt er wel ergens een balkonhek af door achterstallig onderhoud. Met alle nare gevolgen van dien.

Investeer in de verbetering van je gebouw

Achterstallig onderhoud aanpakken kan een flinke investering zijn. Zeker als het gaat om een grote klus, zoals de vervanging van het dak. Of de reparatie van de balkons. In sommige gemeenten kun je hier als VvE een lening voor afsluiten, tegen aantrekkelijke voorwaarden. Zodat alle VvE-leden gezond, veilig en comfortabel kunnen blijven wonen.

Tip: ga je aan de slag met achterstallig onderhoud? Dat is hét moment dat te combineren met verduurzamingsmaatregelen. Wel zo efficiënt.

Ben je een kleine VvE? Als je minimaal 1 verduurzamingsmaatregel uitvoert kom je mogelijk in aanmerking voor de Stimuleringslening kleine VvE mét NHG-borg

Lening aanvragen? Bereid je goed voor

Wil je als VvE een lening aanvragen, dan is een goede voorbereiding onmisbaar. Welke maatregelen tref je? Zijn er vergunningen nodig? Kan de VvE de lening betalen? Zijn de bewoners voldoende geïnformeerd? Bekijk hier het werkplan voor het verduurzamen van je appartementencomplex. Dit document is tot stand gekomen door VvE Belang.

Zo bereid je je voor
Bekijk het stappenplan van VvE Belang

Bekijk het aanbod in jouw gemeente

Samen met 328 gemeenten, 9 provincies en 23 woningcorporaties biedt SVn leningen aan. Deze instanties bepalen ieder voor zich welke en of ze oplossingen voor VvE's bieden.

Fout bij het ophalen van de gemeenten. Probeer het later opnieuw.

Bezig met zoeken van leningen …

Fout bij het ophalen van de zoekresultaten. Probeer het later opnieuw.

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden

Er zijn geen leningen gevonden voor {{ loanPurposeLabel }} in gemeente {{ currentMunicipality }}.

{{ currentMunicipality }} biedt wel onderstaande leningen aan:

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden.

{{ formatParticipantSubTitle(participant) }}

Neem contact op met Edward Nijhof

Edward is accountmanager VvE bij SVn
Ik wil een VvE-lening aanvragen. Doe ik dat bij de gemeente of bij SVn?

Je start je aanvraag bij je gemeente. Is je aanvraag in orde, dan krijg je van de gemeente een toewijzing. Met die toewijzing kun je vervolgens de lening bij ons aanvragen.

Goed om te weten: bij de aanvraag van een VvE-lening komt veel kijken. Zorg dus dat je je goed voorbereid en daar voldoende tijd voor inruimt.  Lees hier de stappen die je moet doorlopen als VvE als je een lening aanvraagt.

Wat gebeurt er als ik mijn woning verkoop en de VvE een lening heeft?

Heeft jouw VvE een lening bij SVn en wil jij graag jouw woning verkopen? Geen probleem!
Bij het verkopen van jouw woning wordt aan de notaris doorgegeven dat de VvE een lening heeft. De notaris zorgt ervoor dat de aansprakelijkheid van deze lening (voor jouw woning) overgaat naar de nieuwe eigenaar.

Controleert of toetst SVn de eigenaren en bewoners, als mijn VvE een lening aanvraagt?

Een VvE-lening is een zakelijke lening, die aan de VvE wordt vertrekt. En niet aan de leden van de VvE. We toetsen en controleren de VvE-leden dus niet. Wel willen we weten of de VvE zelf er goed voorstaat.

Bekijk alle veelgestelde vragen