Betonrot, verroeste rioleringen, vocht en tocht. Een slecht onderhouden pand woont niet prettig. En soms zorgt het zelfs voor onveilige situaties. Wil jij met je VvE achterstallig onderhoud wegwerken? Maar is er te weinig geld in kas om de plannen uit te voeren? Wij helpen je VvE graag een handje mee.
Stel achterstallig onderhoud niet uit
Als VvE draag je samen zorg voor het onderhoud van je gebouw. Maar in de praktijk lukt het niet altijd om je pand in goede conditie te houden. Wacht je te lang met onderhoudswerkzaamheden? Dan kunnen de problemen groter worden en de kosten oplopen. En het kan gevaarlijk zijn: elk jaar breekt er wel ergens een balkonhek af door achterstallig onderhoud. Met alle nare gevolgen van dien.
Investeer in de verbetering van je gebouw
Achterstallig onderhoud aanpakken kan een flinke investering zijn. Zeker als het gaat om een grote klus, zoals de vervanging van het dak. Of de reparatie van de balkons. In sommige gemeenten kun je hier als VvE een lening voor afsluiten, tegen aantrekkelijke voorwaarden. Zodat alle VvE-leden gezond, veilig en comfortabel kunnen blijven wonen.
Tip: ga je aan de slag met achterstallig onderhoud? Dat is hét moment dat te combineren met verduurzamingsmaatregelen. Wel zo efficiënt.
Ben je een kleine VvE? Als je minimaal 1 verduurzamingsmaatregel uitvoert kom je mogelijk in aanmerking voor de Stimuleringslening kleine VvE mét NHG-borg.
Lening aanvragen? Bereid je goed voor
Wil je als VvE een lening aanvragen, dan is een goede voorbereiding onmisbaar. Welke maatregelen tref je? Zijn er vergunningen nodig? Kan de VvE de lening betalen? Zijn de bewoners voldoende geïnformeerd? Bekijk hier het werkplan voor het verduurzamen van je appartementencomplex. Dit document is tot stand gekomen door VvE Belang.