Collega Vertelt Alina

Alina vindt haar collega’s zo leuk dat ze niet meer bij SVn weg wil

Portefeuillebeheerder Alina over haar functie en werken bij SVn

Een werkomgeving met een open sfeer

Alina: “Na mijn studie wilde ik bij veel verschillende bedrijven werken om ervaring op te doen. Een detacheringsbureau plaatste me in 2014 bij SVn voor een tijdelijke opdracht. Ik kon het zo goed vinden met mijn collega’s dat ik niet meer wegging. De sfeer bij SVn is open, de mensen zijn benaderbaar en altijd bereid je te helpen. Ik voelde me meteen thuis.”

Werken aan maatschappelijke vraagstukken

“Wat SVn voor mij, naast de leuke collega’s, een aantrekkelijke werkgever maakt ten opzichte van een reguliere bank, is dat we financieringsoplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken. Ik heb het gevoel dat ik aan iets groters bouw samen met mijn collega’s. We maken dingen waar die de reguliere markt niet kan of wil financieren. Dat geeft in mijn functie een mooie, toegevoegde waarde.”

Het werk van een portefeuillebeheerder

“Van medewerker relatiemanagement groeide ik door naar portefeuillebeheerder voor het FSFE. Dit fonds verstrekt zakelijke leningen aan duurzame projecten in de provincie Friesland. Bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van een agrarisch bedrijf. Of laadpalen op het parkeerterrein van een bedrijf. Ik ben het aanspreekpunt voor de leningnemer, zorg dat declaraties uitbetaald worden en houd de betaling van rente en aflossing in de gaten. Contact met klanten vind ik altijd leuk, want ik spreek met zowel grote bedrijven als eenmanszaken.

 

“De sfeer bij SVn is open, de mensen zijn benaderbaar en altijd bereid je te helpen.”

Alina Prosjkina


Aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling

“Er zijn bij SVn genoeg doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. Zo kun je een andere functie gaan doen, opleidingen volgen en meedoen aan projectgroepen. Ik ontwikkel nu met collega’s een nieuw systeem voor leningenbeheer. Heel leerzaam, want we kijken vanuit een andere invalshoek naar processen die we al jarenlang doen. Van mijn collega’s steek ik ook veel op. Zo leren we van elkaars ervaring.”

Vrijheid in werktijden en locatie

“Ik ben minimaal één dag per week op kantoor in Amersfoort. Zo houd ik verbinding met mijn collega’s, want we werken hybride. Verder werk ik vanuit huis en zit ik om de week een dag in Leeuwarden met het team van het FSFE. Door mijn werktijden en werkplek grotendeels zelf te bepalen, kan ik een dagindeling kiezen die goed voor mij werkt. Daar hebben zowel SVn als ik profijt van, want deze vrijheid maakt me een blije en verantwoordelijke werknemer.”