Portefeuillebeheerder FSFE

Ik werk sinds 2018 als portefeuillehouder bij het Friese fonds, oftewel Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE). Dit fonds is ondergebracht bij SVn en helpt de provincie Friesland te verduurzamen. Met FSFE ondersteunen we projecten die anders misschien niet van de grond zouden komen.

Als beheerder van de portefeuille moet ik vooruit kijken en anticiperen op mogelijke risico’s. Het is een brede functie. Ik heb contact met notarissen en klanten, maar ook intern met de fondsmanager, onze controller, de afdeling Accounting en andere portefeuillebeheerders. Ook werk ik een dag in de week in Leeuwarden. Dat maakt het heel afwisselend.

Toen ik bij SVn begon, werkte ik bij de afdeling Relatiemanagement. Na verloop van tijd kwam de vacature voor mijn huidige baan voorbij en ik dacht meteen: dit past bij mij. Ik werk accuraat en houd graag het overzicht, dat is belangrijk voor mijn functie.

Die mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, dat vind ik typisch SVn. Dat gebeurt via opleidingen, maar ik leer ook veel van collega’s. Ik heb altijd veel vertrouwen en vrijheid gekregen. Als je proactief bent kom je hier ver, en welke functie je ook hebt, je draagt altijd een steentje bij aan de maatschappij.

Collega Vertelt Alina

         

"Als je proactief bent kom je hier ver."

Alina Prosjkina