Organisatie Svn Collega Vertelt Gerben Evers

Gerben wil bij SVn blijven werken

"Het maatschappelijke tintje maakt SVn anders dan een reguliere bank"

In gesprek met Gerben, medewerker fondsmanagement bij SVn

Gerben, het is 7.00 uur en jij zit alweer op kantoor. Ben je zo’n vroege vogel?

“Ik ben inderdaad een echt ochtendmens en start de werkdag graag vroeg. Dat combineert goed met mijn hobbywerk in de ballonvaart, waar ik meestal in de namiddag heen ga. Ik waardeer het dat SVn hier de ruimte voor geeft. Een goede werk-privébalans maakt me namelijk een blij mens. Als je hier werkt, mag je ook zelf weten waar je dat doet, zolang je functie dat toelaat. Uiteraard zijn er wel teamdagen of andere afspraken waarbij je op kantoor verwacht wordt.”

Je stapte over van de afdeling beheer naar fondsmanagement. Kan dat zomaar?

“Ik was bij beheer uitgeleerd en toe aan een volgende stap. De keuze was bij SVn weggaan of intern doorgroeien. Het mooie van SVn is dat er genoeg mogelijkheden zijn. Fondsmanagement had altijd al mijn interesse. Toen een collega oppikte dat ik een nieuwe uitdaging zocht, ging het balletje rollen. In mijn huidige functie bij fondsmanagement werk ik mee aan de ontwikkeling van een nieuw leningensysteem. Zodra dat klaar is, ga ik weer wat anders doen. SVn denkt daarover met me mee en ik praat met collega’s van andere afdelingen. Zo hoor ik wat er speelt, want je kunt hier ook je eigen kansen creëren.”

“Er zijn bij SVn genoeg doorgroeimogelijkheden”

Gerben Evers


Waarom wil je zo graag bij SVn blijven werken?

“Het maatschappelijke karakter maakt SVn anders dan een reguliere bank. Bij SVn creëren we financieringsoplossingen die er op de reguliere markt niet zijn. Met onze leningen kunnen mensen bijvoorbeeld hun woning verduurzamen en starters een eerste huis kopen. We financieren ook maatschappelijke projecten die een reguliere bank niet financiert vanwege de risico’s. Het mooie is dat iedereen in de organisatie bijdraagt aan de impact die we maken. Dankzij het nieuwe systeem waaraan ik werk kost onze administratie in de toekomst minder tijd. Die tijd kunnen we dan inzetten om nog meer maatschappelijke impact te maken.”

Hoe zou jij de sfeer bij SVn omschrijven?

“Als je hier werkt, kom je terecht in een organisatie met mensen met veel inhoudelijke kennis die hun werk gedreven en gepassioneerd doen. De lijntjes zijn kort en je loopt makkelijk naar elkaar toe. Tijd voor een lolletje is er ook. Harde, softe, schuine grappen: ze worden allemaal gewaardeerd. Als lid van de ondernemingsraad hoor ik veel positieve dingen over wat collega’s vinden van werken bij SVn. Mijn eigen ervaring is dat SVn een organisatie is waarin mensen zichzelf kunnen zijn en in een goede werksfeer aan hun eigen en onze gezamenlijke doelen werken.”