Starterslening Nick Van Vulpen Vijf Vragen

Nick rolde vanuit militaire dienst zo bij SVn naar binnen

In gesprek met Nick, kredietacceptant bij SVn

Nick, vertel eens: vanuit het leger naar een baan op kantoor. Dat is nogal een omschakeling.

“Zo kun je het wel noemen inderdaad. Ik heb altijd fysieke functies gehad en was voor mijn werk vaak lichamelijk bezig. Ik houd erg van sporten, maar wilde dat beperken tot mijn vrije tijd. Het leek me fijn om mijn hersens wat meer te kraken en een kantoorbaan te proberen. Via een bekende kwam ik vervolgens bij SVn terecht.”

Hoe beviel het om ineens op kantoor te zitten?

“Aan een bureau werken beviel gek genoeg prima vanaf de eerste dag. Er werd al snel gevraagd of ik vanaf administratieve ondersteuning wilde overstappen naar de toenmalige afdeling klantcontact. Daarna kreeg ik de kans om op nog een aantal andere plekken in de organisatie te werken en ging vervolgens naar acceptatie. Inmiddels werk ik een aantal jaar als kredietacceptant voor de Starterslening en zit ik goed op mijn plek.”

Wat doe je als kredietacceptant?

“Ik beoordeel aanvragen voor Startersleningen, controleer aanvullende documenten en bel en mail met klanten. We proberen bij SVn een lening altijd mogelijk te maken voor de klant. Soms heb ik een financieel adviseur aan de telefoon om te bekijken of we de Starterslening op een andere, verantwoorde manier toch kunnen toewijzen aan de starter. Als dat lukt, ben ik natuurlijk hartstikke trots dat iemand dankzij ons werk een eerste woning kan kopen.”

“Hoe langer je hier werkt, hoe meer verantwoordelijkheid je krijgt”

Nick van Vulpen


Jullie afdeling werkt met teamrollen. Hoe zit dat?

“Teamrollen zijn werkzaamheden die je naast je dagelijkse werk uitvoert. Elke acceptant kan dit doen. Je krijgt daarmee de kans om je werk afwisselend te maken en te houden. Ik ben bijvoorbeeld verantwoordelijk voor planningen en verlofaanvragen binnen ons team. Daarnaast krijg je als acceptant in de loop van de tijd steeds meer verantwoordelijkheid als je dat wilt. Wanneer mijn manager er niet is, help ik bij de aansturing van het team. En ik doe mee in projectgroepen in de organisatie, onder meer als projectleider. Toen ik vanuit militaire dienst bij SVn ging werken, had ik niet gedacht dat ik zo’n mooie groei zou doormaken.”

Wat maakt SVn voor jou een goede werkgever?

“Naast de doorgroeimogelijkheden kijken ze naar mij als persoon. Zo is er begrip voor persoonlijke situaties en krijg ik de ruimte om vanuit huis te werken en mijn eigen werktijd in te delen. Dat werkt goed voor mij, want met een ochtendbezoek aan de sportschool ga ik de dag fris en energiek tegemoet. Bij SVn mag en kan ik zijn wie ik ben. Maak ik een fout, dan is dat geen ramp. We lossen het samen op, ik leer ervan en ga weer door. Ik verliet SVn eens voor een andere werkgever. Binnen drie maanden was ik terug. Dat zegt volgens mij genoeg.”

Hoe zou je de sfeer bij SVn omschrijven?

“Als informeel en laagdrempelig. Mensen weten elkaar te vinden als dat nodig is. Op onze afdeling is de sfeer relaxt. Ook als de aanvragen voor leningen door het dak gaan. We zetten samen de schouders eronder. Mijn directe collega’s omschrijf ik als harde werkers die openstaan voor veranderingen, niet bang zijn om initiatief te tonen en die graag meedenken. En het zijn gezellige en enthousiaste mensen, ook niet onbelangrijk!”