Collega Vertelt Richard

Richard werkt sinds 1996 bij SVn

“Ik heb na al die jaren nog steeds plezier in mijn werk"

Richard, je werkt al sinds de oprichting in 1996 bij SVn. Dat is een behoorlijke tijd.

“Geloof het of niet: ik heb na al die jaren nog steeds plezier in mijn werk. SVn is niet zomaar een financier of commerciële geldschieter. Waar de reguliere markt het laat liggen, zoeken wij naar oplossingen. Vanwege de maatschappelijke betrokkenheid solliciteerde ik jaren geleden bij SVn. En werk ik er nu nog steeds. Het geeft een goed gevoel om al zo lang bij te dragen aan financieringsoplossingen op de gebieden volkshuisvesting, energietransitie en stedelijke vernieuwing.”

Je stond aan de wieg van de Starterslening. Vertel eens?

“Toen ik relatiemanager was, mijn eerste functie bij SVn, vroegen wethouders me om een financieringsproduct voor starters op de woningmarkt. Ik nodigde tien gemeenten uit om hun wensen aan te horen. Zo ontstond 25 jaar geleden de nog steeds succesvolle Starterslening. Dat luisteren, bevragen en meedenken kenmerkt voor mij de werkwijze van SVn. We ontwikkelen sámen met gemeenten en provincies een product vanuit een maatschappelijke behoefte.”

 

“Vanwege de maatschappelijke betrokkenheid solliciteerde ik jaren geleden bij SVn”

Richard Luigjes


Inmiddels ben je manager fondsontwikkeling. Wat maakt die functie zo leuk?

“Ik ben veel buiten de deur, op bezoek bij provincies, ministeries en banken. Dat maakt werken bij SVn veelzijdig en nooit saai. Mijn collega’s zie ik op kantoor in Amersfoort, maar ik werk ook vanuit huis. Zelf bepalen waar je werkt, je tijd zelf indelen en eigen verantwoordelijkheden hebben zijn typisch SVn. Je krijgt veel vrijheid.”

Kun je nog nieuwe dingen doen als je ergens al zo lang werkt?

“Omdat ik al zo lang bij SVn werk, ken ik de organisatie goed. Ik krijg daarom de ruimte om het maatschappelijk DNA van SVn over te brengen op nieuwe collega’s. Het kost tijd om te begrijpen hoe SVn werkt. Ik hoop collega’s te inspireren om net even anders naar vraagstukken te kijken en verder te denken dan de standaard oplossingen. Want ook die vernieuwende blik zit in het DNA van SVn.”