Nieuws

Nieuws / 22-10-2020

Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag helpt tiende VvE verduurzamen

VvE Arabislaan is de tiende Vereniging van Eigenaren die de verduurzaming van het complex heeft gefinancierd met een lening van het Duurzaamheidsfonds VvE's Den Haag. Ruben Roos, accountmanager VvE’s bij de VvE-Balie Den Haag, verwacht dat er binnenkort meer VvE's zullen volgen. "Hoewel fysieke vergaderingen op dit moment vaak geen doorgang kunnen vinden, zien wij dat VvE’s creatieve manieren vinden om toch te vergaderen en besluiten te nemen."

Het Duurzaamheidsfonds VvE's Den Haag maakt duurzaam onderhoud betaalbaar. Kleine Verenigingen van Eigenaars (VvE's) in Den Haag kunnen een lening aanvragen voor het uitvoeren van duurzaam woningonderhoud. Het fonds behoort samen met de Haagse fondsen ED en FRED en het Rotterdamse fonds SOFIE tot de succesvolle JESSICA fondsen. SVn is fondsmanager van deze JESSICA fondsen.

VvE Arabislaan financierde met de lening van het fonds onder meer het plaatsen van nieuwe kozijnen met HR++ glas en gevel- en betonreparaties. Daarmee investeren de eigenaar-bewoners in een toekomstbestendig pand en besparen ze energie.

Fonds voor kleine VvE's 

Het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag is opgericht voor Haagse VvE’s met maximaal 7 appartementen. Zij kunnen minimaal € 2.500 en maximaal € 15.000 per appartement lenen. VvE’s kunnen meer dan 25 energiebesparende maatregelen financieren. Van de lening moet minimaal 50 procent aan deze maatregelen besteed worden. Daarnaast mogen VvE’s maximaal 50 procent van het geleende bedrag in regulier onderhoud investeren.

Verduurzaming gaat door

Hoewel het ook voor VvE's momenteel lastig is om fysiek samen te komen, weten ze het fonds goed te vinden, signaleert Roos. "Naast deze 10 verduurzaamde VvE’s, starten er binnenkort nog 4 nieuwe VvE’s met hun verduurzamings - en onderhoudswerkzaamheden."

Lees meer informatie over het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag op de website van het fonds: www.vvefondsdenhaag.nl.
Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag SVn header