Fonds Sofie Svn

Stadshavens Ontwikkelingsfonds (SOFIE)

Voor duurzame ondernemers in Rotterdam

Wil je bijdragen aan een duurzame en bloeiende regio Rotterdam? Stadshavens Ontwikkelingsfonds voor Innovatie en Economie (SOFIE) richt zich op de energietransitie in Zuid-Holland en het vestigingsklimaat in de stad Rotterdam. Met een financiering van het fonds investeer je als ondernemer in de toekomst van de havenstad en de provincie.

Voor wie is SOFIE?

SOFIE is er voor Rotterdamse projecten, bedrijven en ondernemers. Je kunt geld lenen wanneer je bijdraagt aan het verbeteren van het vestigingsklimaat in het Rotterdamse Stadshavengebied en/of Rotterdam-Zuid. Of wanneer jouw project zich richt op het ontsluiten van restwarmte uit de Rotterdamse haven.

Enkele voorbeelden van wanneer je bij het fonds terechtkunt:

  • Je wilt als ondernemer een winkelpand opknappen of sloop- en nieuwbouwwerkzaamheden in Rotterdam financieren.
  • Je wilt een warmtenet project financieren dat wijken in de provincie Zuid-Holland op restwarmte uit de Rotterdamse haven aansluit.

Wie zit er achter het fonds?

SOFIE is een initiatief van de gemeente Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam en is opgericht in 2013. Het fonds wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). SOFIE behoort samen met de Haagse fondsen ED, FRED en Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag tot de succesvolle JESSICA-fondsen. SVn beheert deze fondsen en is het aanspreekpunt voor initiatiefnemers en geïnteresseerden.

Past SOFIE bij jou?

Nieuwsgierig naar SOFIE en/of zien aan welke projecten SOFIE heeft bijgedragen?

Neem voor vragen contact op met Nico van Est

Nico is fondsmanager van het Stadshavens Ontwikkelingsfonds (SOFIE) namens SVn.