Vrouw Eettafel Laptop Kind Spelen Auto Woonkamer 665X436

Je klant wil renoveren of verduurzamen

De (persoonlijke) Stimuleringslening

Met de persoonlijke leningvariant van de SVn Stimuleringslening kunnen mensen hun woning renoveren of verduurzamen. Hieronder vind je meer informatie over de lening, zodat je jouw klant zo goed mogelijk kunt adviseren.

Hoe werkt de lening precies?

De SVn Stimuleringslening kan ingezet worden voor onderhoud, renovatie en/of restauratie van een woning. Denk aan het vervangen van kozijnen, herstellen van de fundering of installeren van zonnepanelen.

Wat moet je als adviseur weten over deze lening? We zetten het hieronder op een rijtje. Je kunt ook de productinformatie downloaden.

  • Er zijn verschillende vormen: een hypothecaire lening, een persoonlijke lening of een zakelijke lening.
  • De persoonlijke lening heeft een looptijd van maximaal vijftien jaar, wordt onderhands verstrekt en is nooit hoger dan het bedrag dat de gemeente of provincie heeft vastgesteld (met een maximum bedrag van € 75.000).
  • Deze lening heeft een vaste rente en looptijd. Je klant lost annuïtair af, wat betekent dat je klant elke maand hetzelfde betaald. Aan het eind van de looptijd is de persoonlijke lening volledig afgelost.
  • Je klant heeft eerst een toewijzing nodig en neemt hiervoor contact op met zijn of haar gemeente of provincie. Iedere gemeente bepaalt welke leningen ze aanbieden en wie van de lening gebruik mag maken. Alleen met een toewijzing kan je klant een lening bij SVn aanvragen.
  • Iedere gemeente of provincie heeft vervolgens eigen voorwaarden opgesteld over de looptijd, rente, maar ook welke maatregelen gefinancierd mogen worden.
  • De lening wordt via een bouwdepot verstrekt, nadat er door SVn een financiële toets is gedaan en de lening is goed gekeurd.
  • De rente wordt door gemeente en provincie bepaald en je klant lost tijdens de looptijd annuïtair af.

Productinformatie & voorwaarden

Lees voordat je klant deze lening aanvraagt, eerst alle voorwaarden hier na. De productspecificaties kunnen wijzigen als gevolg van bijvoorbeeld wet- en regelgeving en hier kunnen geen rechten aan verleend worden.

Weten wat er in de gemeente van jouw klant beschikbaar is?

Vul de woonplaatszoeker in om de mogelijkheden voor jouw klant te bekijken.

Fout bij het ophalen van de gemeenten. Probeer het later opnieuw.

Bezig met zoeken van leningen …

Fout bij het ophalen van de zoekresultaten. Probeer het later opnieuw.

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden

Er zijn geen leningen gevonden voor {{ loanPurposeLabel }} in gemeente {{ currentMunicipality }}.

{{ currentMunicipality }} biedt wel onderstaande leningen aan:

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden.

{{ formatParticipantSubTitle(participant) }}

Veelgestelde vragen

Hoe berekent SVn of ik de gevraagde lening kan krijgen?

SVn doet een financiële toets om te bepalen voor welk leenbedrag je in aanmerking komt. Daarbij kijken we onder andere naar:

- Het inkomen
- Of je de maandlasten kan betalen
- Of er eventuele schulden of leningen zijn
- De waarde van de woning en/of de waarde van het huis dat verkocht wordt

Goed om te weten is dat de maximale lening nooit hoger kan zijn dan het bedrag dat vermeld staat op de toewijzingsbrief.

Voor welke maatregelen kan ik een lening aanvragen?

Jouw gemeente of provincie bepaalt de voorwaarden van de regeling. Informeer eerst bij je gemeente of provincie of jouw maatregelen in aanmerking komen voor een lening.

Bekijk alle veelgestelde vragen