Straat Woningen Huizen Fiets Vrouw Doorkijkje 665X436

Huiseigenaren stimuleren tot verduurzaming en renovatie

Met een aantrekkelijke financiering stimuleer je inwoners tot verduurzaming en woningverbetering. Dat verlaagt de CO2-uitstoot, draagt bij aan lokale en/of regionale (klimaat)doelen en houdt woningen in je gemeente of provincie een veilige plek om in te wonen.

4 redenen om verduurzaming en woningverbetering via SVn te financieren

Concrete financieringsoplossingen

Die de CO2-uitstoot helpen verlagen en bijdragen aan veilige woningen

SVn verzorgt het proces

Van aanvraag tot beheer van de lening

Leningen dragen bij aan doelen

Realiseer lokale en/of regionale klimaatdoelen

Revolverende werking

Beschikbaar gestelde gelden worden opnieuw ingezet

Stimuleer lokale en/of regionale verduurzaming

Als je stappen wilt maken in de energietransitie moeten je inwoners mee. Dat kan een uitdaging zijn. Een concrete financieringsoplossing biedt uitkomst. Daarmee maak je verduurzaming in je gemeente of provincie mogelijk én aantrekkelijk. Je kunt met een lening bijvoorbeeld woningeigenaren stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen voor hun huis. Zo kunnen ze investeren in maatregelen als zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp.

Financier (noodzakelijk) onderhoud en renovatie

Je kunt huiseigenaren ook financieel helpen met onderhoud en/of renovatie. Bijvoorbeeld als een dak vervangen moet worden of oude kozijnen vernieuwd. Of bij situaties die zo onveilig zijn dat ze niet kunnen wachten, zoals bij een verzakte fundering of asbest in een woning. Met een aantrekkelijke financiering stimuleer je (noodzakelijke) woningverbeteringen. Door geld te lenen, kunnen woningeigenaren investeren in een veilige en gezonde woonomgeving.

Woningverbetering combineren met verduurzaming

Noodzakelijke renovaties brengen ook voordelen met zich mee. Zo is onderhoud een goed moment om meteen energiebesparende maatregelen door te voeren, zoals dakisolatie of het plaatsen van zonnepanelen. Met de besparing op de energiekosten verdient een woningeigenaar de investering meestal terug. Voor je gemeente of provincie is deze duurzame investering gunstig voor het realiseren van klimaatdoelen.

Verduurzamen, verbeteren en verbouwen in één regeling

Verduurzaming, woningverbetering en langer zelfstandig thuis wonen in één regeling aanbieden? Dat kan. Het heeft zelfs voordelen:

  • Inwoners hoeven maar één aanvraag te doen
  • Het stimuleert om over zowel verduurzaming als woningverbetering na te denken
  • Je werkt aan meerdere beleidsdoelen

Ben je benieuwd naar welke slimme combinaties je kunt maken? Neem contact met ons op.

Duurzame en maatschappelijke financieringsoplossingen op maat

Je weet zelf het beste wat er in je gemeente of provincie speelt. Wellicht zitten er in je woningvoorraad veel oude huizen of is de grond onder de woningen gevoelig voor verzakkingen. We gaan samen in gesprek om tot de beste financieringsoplossing te komen die je inwoners stimuleert om hun woning te verduurzamen of verbeteren. En je investeert in meer dan alleen financieel rendement: je creëert maatschappelijke waarde in de lokale samenleving. Al bijna 150 gemeenten bieden via SVn een financieringsoplossing voor verduurzaming aan in de vorm van een regeling of fonds.

Revolverende werking: uitgeleend geld komt terug naar gemeente of provincie

Het uitgeleende geld komt ook weer terug. Rente en aflossing van de leningen vloeien namelijk terug naar de gemeente of provincie. Dankzij de zogenoemde revolverende werking kan het uitgeleende geld weer gebruikt worden voor nieuwe leningen die verduurzaming en woningverbetering stimuleren. Veel gemeenten en provincies passen deze bewezen manier van duurzaam financieren bij SVn al toe.

Aardgasvrij wonen in 2050 

Als het aan het kabinet ligt, zijn alle woningen in ons land vanaf 2050 aardgasvrij. Een enorme uitdaging met een belangrijke rol voor gemeenten. Want hoe sluit je alle woningen aan op andere warmtebronnen? Hoe stimuleer je woningeigenaren om te investeren in een aardgasvrij huis? SVn kan helpen. Met een aantrekkelijke financiering kunnen woningeigenaren investeren in bijvoorbeeld een warmtepomp. Heb je plannen om een complete wijk aardgasloos te maken? Ook dan kunnen we helpen.

Meer over verduurzamen en renoveren
Bekijk hier de informatie voor particulieren

Een passende regeling opzetten

Ben je voor je gemeente of provincie op zoek naar een financieringsoplossing? Onze financieringsoplossingen kunnen jou helpen bij uitdagingen in de woon- en leefomgeving. Bekijk onderstaand stappenplan en neem gerust contact op met een van onze relatiemanagers.

Bekijk de stappen
En zet gemakkelijk een nieuwe regeling op