Realisatiefonds Stockfoto Gratis Voor Bij Halderberge

Met de Realisatielening dichter bij de droom van een energieneutrale gemeente

Hun grote droom is een energieneutrale gemeente. Met een Realisatielening voor twee zonprojecten is energiecoöperatie Energiek Halderberge alweer een stukje dichter bij de verwezenlijking van die droom. “Dat geeft letterlijk energie!”

Locatie: Halderberge
Beheerder: Energiek Halderberge
256 zonnepanelen
Oplevering: 2022

Nadat Energiek Halderberge eerder een zonproject opzette via de oude Postcoderoosregeling, wilden ze nu met de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) twee zonnedaken realiseren. Rijn Broere van Energiek Halderberge: “Het gaat om zo’n 256 zonnepanelen per dak op de daken van twee bedrijven in de gemeente Halderberge.”

Realisatiefonds dé oplossing

“We spraken met een aantal banken, maar die vonden onze projecten ‘te klein’ voor financiering”, vertelt Broere. “Energie Samen, de landelijke koepel van energiecoöperaties, wees ons op het Realisatiefonds. Daar vonden we inderdaad dé financieringsoplossing die we nodig hadden.”

Laadpalen met lokaal opgewekte energie

“Met de opbrengst uit de projecten krijgen de leden die participeerden ieder hun deel”, zegt Broere. “De rest investeren we binnen onze gemeente in nieuwe duurzaamheidsinitiatieven op het gebied van energie en warmte. Zo zijn we net begonnen met een project voor laadpalen. Die voeden we met lokaal opgewekte energie.”

Dromen van een energieneutrale gemeente

De droom van Energiek Halderberge is een energieneutrale gemeente die lokaal energie opwekt en levert. Broere: “We zijn nu bezig met een marketingcampagne om meer inwoners lid te maken van onze coöperatie. Zo krijgen we meer slagkracht én draagvlak. Daarnaast zoeken we door naar nieuwe daken of andere plekken voor zonprojecten. Iedereen die voor de coöperatie werkt, is vol overgave bezig met de droom in het achterhoofd. Dat geeft letterlijk energie!”

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over het Realisatiefonds? Lees dan hier verder.

Realisatiefonds Stockfoto Gratis Voor Bij Halderberge

"Iedereen die voor de coöperatie werkt, is vol overgave bezig met de droom in het achterhoofd. Dat geeft letterlijk energie!"

Rijn Broere

Onze impact

Maatwerkoplossing voor transformatie en herontwikkeling.

Wilt u een gebouw aanpassen of de functie ervan veranderen? Soms ontbreekt het aan mogelijkheden om deze investering te financieren. Bijvoorbeeld omdat geldverstrekkers voorwaarden stellen waaraan u moeilijk kunt voldoen. Wij helpen u, samen met de overheid, graag met het realiseren van uw plannen.

SVn kijkt met andere ogen naar uw plannen. Hierbij kijken we niet alleen naar financieel rendement, maar ook naar maatschappelijk belang. En bieden hiermee ruimte voor vernieuwende en grensverleggende projecten.

Wij willen helpen om uw plannen te realiseren. Samen met u zoeken we naar een oplossing op maat. En naar de mogelijkheden om voldoende (bij) te financieren. Er zijn verschillende soorten financieringsvormen beschikbaar die passen bij uw plannen. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak.

Onze impact
Bekijk onze impact