Fondsen

Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED)

Het Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED) is een initiatief van de gemeente Den Haag. FRED draagt bij aan een aantrekkelijk ondernemingsklimaat en een gezonde economie in Den Haag door met behulp van aanvullende leningen te investeren in (de aantrekkelijkheid van) bedrijfsruimtes in Den Haag. Zowel voor de verbouwing van bestaande ruimtes, als voor nieuwbouw of de aankoop van een bedrijfspand is financiering vanuit FRED een uitkomst.

Het duurzame karakter van FRED

FRED heeft een revolverende werking. Dit betekent dat de betaalde rente en aflossing terugstromen in het fonds. Het geld komt op die manier opnieuw beschikbaar voor nieuwe leningen. Zo kan FRED met hetzelfde geld meerdere projecten financieel ondersteunen.

Betrokken partijen

Het Fonds Ruimte en Economie Den Haag is een initiatief van de gemeente Den Haag en is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). FRED behoort samen met het Haagse fonds ED en het Rotterdamse fonds SOFIE tot de succesvolle JESSICA fondsen. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is fondsmanager van deze JESSICA fondsen.

Meer weten over FRED en zien aan welke projecten FRED al heeft bijgedragen? Bezoek dan: https://www.freddenhaag.eu/.

FRED investeert in uw toekomst

Nico van Est

Fondsmanager

Floating farm
Nieuws / 29-11-2018

JESSICA-fondsen krijgen een vervolg

Ruud van Raak
Nieuws / 21-11-2018

‘We proberen de JESSICA-fondsen naar de middelbare school te krijgen’