Vrouw Man Selfie Eerste Huis Kopen Verhuisdozen 665X436

Woning verkopen en/of verhuizen

Wat betekent het voor je lening als je je woning verkoopt? En waar moet je aan denken als je verhuist? Je leest het hieronder.

Woning verkopen: hypothecaire lening

Heb je een hypothecaire lening? Bij verkoop van je woning los je je lening volledig af. Je kunt je lening dus niet meenemen naar een volgende woning. Levert je woning onvoldoende op en heb je niet genoeg eigen (spaar-)geld om het restant af te lossen? Neem dan ruim voor de geplande overdrachtsdatum contact met ons op. Voor het aflossen worden geen kosten in rekening gebracht. Neem contact met ons op over de verkoop van je woning en de aflossing.

Woning verkopen: persoonlijke lening

Als je een persoonlijke lening hebt, dan hoeft je lening bij verkoop van je woning niet afgelost te worden. Je kunt ervoor kiezen om je lening door te laten lopen of om de lening toch af te lossen. De persoonlijke lening kan niet worden overgedragen aan de koper van je woning. Geef je nieuwe adres aan ons door via onderstaand contactformulier, het liefst uiterlijk 14 dagen voor je verhuizing.

Woning verkocht en daarna verhuizen

Als je je woning hebt verkocht en je gaat binnenkort verhuizen, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. We horen dat het liefst uiterlijk veertien dagen voordat je gaat verhuizen.

Je kunt je nieuwe adresgegevens gemakkelijk wijzigen via onderstaand contactformulier.

 

Contact- en wijzigingsformulier

Jouw gegevens

Laat dit veld leeg als je geen leningnummer hebt.

We hebben je geboortedatum nodig ter controle

Opmerkingen
Bericht

Als de incasso van een rekening wordt afgeschreven die niet op de naam staat van de schuldenaar, dan moet dit schriftelijk worden gemeld. Je stuurt per post het verzoek, een kopie van een bankafschrift van de betreffende rekening en een kopie van het legitimatiebewijs van de rekeninghouder.