Alle situaties

Eerste woning kopen

  • Leen nét dat beetje extra voor jouw eerste woning
  • Een betrouwbaar vangnet dankzij NHG
  • De eerste 3 jaar geen maandlasten

Toch die eerste koopwoning met hulp van SVn

Je eerste woning kopen: een spannend moment! Je oriënteert je op de woningmarkt en weegt alle keuzes goed af. Wordt het een huis of een appartement en in welke buurt wil je wonen?

Maar lukt het wel om je eerste koopwoning te financieren? Met de Starterslening kan de eerste koopwoning misschien toch mogelijk worden. De Starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat je bij je bank kunt lenen. 

Een Starterslening sluit je af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat geeft extra zekerheid. 

Wat is de Starterslening? 

De SVn Starterslening is een hypothecaire lening. Deze lening gebruik je om je eerste woning aan te kopen en sluit je af naast een eerste hypotheek bij een bank. 

Op de nieuwe woning vestigen wij, net als de bank, een hypotheekrecht. Dat betekent dat je ons de zekerheid geeft dat wij het geleende geld weer van je terugkrijgen.

De looptijd van de SVn Starterslening is 30 jaar. De rente staat voor de eerste 15 jaar vast. Hierna wordt de rente herzien en opnieuw voor 15 jaar vastgesteld.  

Met de Starterslening heb je de eerste drie jaar geen maandlasten. Na die drie jaar ga je rente en aflossing betalen. Heb je het idee dat je deze lasten nog niet kan dragen, dan kun je een hertoets aanvragen. Ook mag je de Starterslening, of een gedeelte daarvan, op ieder moment boetevrij aflossen. 

Productinformatie & Voorwaarden

i. Meer informatie over de Starterslening

House

Is de Starterslening beschikbaar voor mij

Ruim 250 gemeenten bieden de Starterslening aan. De voorwaarden die bij de lening horen verschillen per gemeente. Typ in het zoekveld hieronder de naam van uw gemeente om te zien of uw gemeente de Starterslening aanbiedt. 

Nieuws

Nieuws / 30-08-2021

Fonds Wonen in Westerkwartier (Groningen)

LEES MEER
Starters op de woningmarkt
Nieuws / 18-08-2021

Grote krapte en forse prijsstijgingen op koopwoningmarkt houden aan

LEES MEER
Starterslening testimonial ervaring
Nieuws / 14-07-2021

Starterslening nu ook met perspectiefverklaring

LEES MEER
Bekijk alle NIEUWSBERICHTEN

Veelgestelde vragen