Nieuws

Nieuws / 12-03-2019

Lening BNG Duurzaamheidsfonds voor PARKnCHARGE

PARKnCHARGE heeft een lening van in totaal € 1.620.000 ontvangen van het BNG Duurzaamheidsfonds en het Energiefonds Utrecht. Hiermee kunnen zo'n 285 laadpleinen met bijna 600 laadpalen in Utrecht en de rest van Nederland worden gerealiseerd.

Met deze financiering verwachten de partners de adoptie van elektrische voertuigen in Nederland te versnellen waardoor auto’s kunnen worden opgeladen met duurzaam opgewekte elektriciteit en de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden kan worden verbeterd.

Strategische plaatsing

Met de laadpleinen van PARKnCHARGE kunnen rijders van elektrische voertuigen – op basis van hun specifieke laadbehoefte – hun auto’s met verschillende snelheden opladen. Door haar kennis over strategische plaatsing, selecteert PARKnCHARGE alleen locaties waar de laadbehoefte het grootst is. Door het ontzorgingsconcept dat PARKnCHARGE aanbiedt, hoeven gemeenten of locatie-eigenaren zelf niet te investeren in de laadinfrastructuur.

Energiefonds Utrecht

Het Energiefonds Utrecht is er voor initiatiefnemers van duurzame energieprojecten in de gehele provincie Utrecht. Met een duurzaam energieproject wordt een project bedoeld waarmee energie wordt bespaard en/of opgewekt met hernieuwbare energiebronnen. Het Energiefonds Utrecht voorziet in de financieringsbehoefte van initiatiefnemers met inzet van op maat gesneden financiële instrumenten gecombineerd met inhoudelijke kennis en ervaring. 

Parkncharge Door Bng Duurzaamheidsfonds En Energiefonds Utrecht